Спорт

Србин говорио Русима о Ђоковићу и Звезди: Новак је највећи, забрањено и размишљати о црвено-белима

Некадашњи члан београдских црно-белих велики је хит у руском фудбалу
Србин говорио Русима о Ђоковићу и Звезди: Новак је највећи, забрањено и размишљати о црвено-белима© РИА Новости/Александр Вильф

Српски тренер Владимир Ивић доминира у Русији са екипом Краснодара која суверено држи прво место на табели тамошње Премијер лиге.

Ивић је на почетку сезоне преузео клуб са југа и одмах кренуо у поход на титулу, пошто "бикови" седе на челу са два бода више од другопласираног Зенита.

Некадашњи фудбалер Партизана је због тога интересантан медијима, које је посебно занимало да прокоментарише недавно завршени "вечити дерби" који је припао његовом вољеном клубу (2:1).

Једно од питања било је и која утакмица против Звезде је њему остала у сећању.

"Свака оваква утакмица је луда. Сећам се да смо играли у гостима, а меч је прекинут у трећем минуту јер су навијачи оба тима упали на терен и започели тучу. Одмах смо отрчали на под трибину да не бисмо имали проблема. Не заборавите ово – веома је опасно! Партизан је део мене од моје шесте године", рекао је Ивић, а преноси "Чемпионат".

Српски тренер јеи стакао да није реално да икада седне на клупу Звезде.

"Шанса за то је нула. То у Србији није могуће. Почнимо са чињеницом да ме они сами никада неће контактирати. Они знају да ћу одбити, чак и ако ми дају све што желим. У Србији је о томе забрањено и размишљати, а не радити. Али поштујем Црвену звезду мој брат је играо за њих."

Говорио је Ивић, који је велики љубитељ тениса, о Новаку Ђоковићу.

"Сигурно је да је Новак највећи, ту нема никакве дилеме. Пре две године постао је највећи. Оно што Новак наставља да ради са 36 година је незамисливо. И да је Британац, Американац, Шпанац, ипак бих рекао да је највећи. Ово је најбољи спортиста у последњих 10 година у свим спортовима."

"То што је из Србије је понос за нас. Тенис је спорт за богате људе. А то што је дошао момак из мале земље и победио све је супер. Јавност је увек била против Ђоковића, све је било против њега, али он има невероватну менталну снагу. Његов сам велики обожавалац, као и скоро сви Срби."

Описао је и шта је то посебно код Новака.

"Ђоковић тера Србију да се буди у четири ујутру за своје мечеве – а ја се будим заједно са свима осталима. Једном сам успео да комуницирам с њим на једном грчком острву. Новак је веома скроман и пријатан, увек је осетљив на навијаче и чини много за Србе, за децу. Има огромно срце", закључио је Ивић.

image