Спорт

"Ђоковић ће наредне године освојити најмање два гренд слем турнира"

Некадашњи британски тенисер Тин Хенман уверен да ће Новак Ђоковић да доминира и током 2024. године
"Ђоковић ће наредне године освојити најмање два гренд слем турнира"Getty © Clive Brunskill

Ђоковић је ове године освојио седам трофеја, од чега три гренд слема (Аустралијан опен, Ролан Гарос и Ју-Ес опен) и Завршни мастерс у Торину. Он је по осми пут у каријери сезону завршио на првом месту АТП листе.

Ђоковић је у каријери освојио 24 гренд слем трофеја, а Хенман верује да ће српски тенисер у 2024. години да настави доминацију у мушком тенису.

"Не бих се изненадио када би Србин наредне сезоне свом рекорду дода још два гренд слем трофеја. Ђоковић је први фаворит за освајање трофеја на гренд слемовима. Као другог фаворита бих заједно ставио Карлоса Алкараза и Јаника Синера. Знам да је Алкараз освојио пар слемова, али Синер је играо на другом нивоу последњих неколико месеци. Не би ме изненадило да Ђоковић освоји два, а да на некима славе и Алкараз и Синер", истакао је Хенман, преноси "Јуроспорт".

Ђоковић ће 27. децембра у Ријаду одиграти егзибициони меч против Шпанца Карлоса Алкараза, а потом ће, од 29. децембра до седмог јануара, предводити Србију на Јунајтед купу у Аустралији.

Српски тенисер ће бранити титулу на Аустралијан опену, који ће бити одигран од 14. до 28. јануара наредне године у Мелбурну.

image