Спорт

Са 23 године је комплетирао фудбал – Алварез не би мењао Сити за Реал или Барсу

Момак из градића Калчин у централној Аргентини са 23 године освојио је све што се може освојити у фудбалу
Са 23 године је комплетирао фудбал – Алварез не би мењао Сити за Реал или Барсу© Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Фудбалер Манчестер ситија Хулијан Алварез изјавио је да не планира да промени клуб, пошто је срећан у редовима актуелног европског и светског шампиона.

Алварез је члан Манчестер ситија од 2022. године, а са енглеским клубом освојио је пет трофеја и то Премијер лигу, ФА куп, Лигу шампиона, Суперкуп Европе и Светско клупско првенство.

Момак који има само 23 године је већ комплетирао фудбал, пошто је претходно са Ривер Плејтом покорио Копа Либертадорес, а са Аргентином постао шампион Јужне Америке, а потом и света, на Мундијалу у Катару.

Ове сезоне постао је један од најважнијих играча у екипи Пепа Гвардиоле, што је потврдио фантастичном партијом у финалу ФИФА Светског клупског првенства.

Алварез је на том мечу постигао два гола и уписао једну асистенцију, помогавши "грађанима" да још једном испишу историју.

Хулијан је на мети многих клубова, иако се тренутно налази у најбољем, па је одговорио на питање новинара да ли би у будућности волео да заигра за Реал или Барселону.

"Истина је да сам веома срећан у Манчестер ситију. У клубу сам нешто више од годину дана. Веома сам срећан због онога што смо урадили", почео је Алварез.

"Манчестер сити ми је од првог тренутка много помогао. Много сам напредовао као играч и човек, тако да сам срећан у овом клубу. Циљ је да наставимо са победама и да поново покушамо да одбранимо све трофеје."

Аргентински фудбалер има уговор са Манчестер ситијем до 30. јуна 2028. године.

Он је ове сезоне одиграо 26 утакмица за енглески клуб, постигао је 10 погодака и уписао девет асистенција.

image
VV inauguration
banner