Спорт

Сферопулос: Звезди је битно да се Топић и Гилеспи уклопе у тим

Грчки стручњак није био задовољан убедљивим поразом у Атини
Сферопулос: Звезди је битно да се Топић и Гилеспи уклопе у тим© Dusan Milenkovic/ATAImages

Кошаркаши Црвене звезде доживели су пораз у 17. колу Евролиге, пошто су лакше него што се очекивало изгубили од Панатинаикоса.

Црвено-бели су изгубили 65:82, а тренер Јанис Сферопулос истакао је да се нада да ће се Никола Топић и Фреди Гилеспи брзо уклопити у тим.

"Честитам Панатинаикосу на победи. Били су бољи од нас током целе утакмице. Било нам је важно да останемо у игри до краја. Било је периода када нисмо играли добро ни у одбрани ни у нападу. Били смо спори у доношењу одлука, нисмо имали јасан план. Имали смо 14 изгубљених лопти и 12 асистенција. Није довољно, посебно кад играте у гостима. Пришли смо на 'минус осам', али нисмо могли више од тога. Требало је да направимо две добре одбране и два добра напада, нисмо то урадили и утакмица је завршена тако како је завршена. Завршили смо први део сезоне, има још једна. Морамо да се боримо, утакмицу по утакмицу", рекао је Сферопулос.

После одлазака Шабаза Нејпира и Огњена Кузмића, Звезда је појачала редове Топићем и Гилеспијем.

"Тим покушава да уђе у ритам и да ради по обрасцу. Постоје играчи који то раде и други који раде у мањој мери. Морамо да будемо снажнији за продуктивније дефанзивне и офанзивне минуте у утакмици. Морамо да будемо издржљивији из утакмице у утакмицу. Направили смо две промене (Топић и Гилеспи). Овим играчима биће потребно време да се интегришу, али мислим да ће помоћи тиму. У појединим деловима игре не функционишемо како бих желео. Битно је да Топић и Гилепси уђу у ротацију и помогну, свако на свој начин", казао је Сферопулос.

image