Спорт

Надал се вратио на терен, Шпанац бољи од Тима у Бризбејну

Рафаел Надал вратио се на терен после скоро годину дана паузе због повреде и у првом колу АТП турнира у Бризбејну победио Аустријанца Доминика Тима резултатом 7:5, 6:1
Надал се вратио на терен, Шпанац бољи од Тима у БризбејнуGetty © Bradley Kanaris

Шпанац је после паузе од 349 дана одиграо дуел у синглу и за 90 минута савладао 98. тенисера на АТП листи.

Ово је био 17. међусобни дуел шпанског и аустријског тенисера, а десети тријумф Надала.

Надал је последњи меч одиграо 18. јануара прошле године када је у другом колу Аустралијан опена изгубио од Американца Мекензија Мекдоналда 6:4, 6:4, 7:5.

Шпанац се потом опорављао од повреде, а пре два дана је одиграо меч у дублу са сународником Марком Лопесом.

Њих двојица су поражени у првом колу турнира у Бризбејну од Аустралијанаца Макса Пурсела и Џордана Томпсона 6:4, 6:4.

Надал је сигурно ушао у меч са Тимом, а у првом сету играло се гем за гем. Шпанац је направио брејк у 12. гему и први сет је добио резултатом 7:5.

Надал је бриљирао у другом сету, а свом ривалу препустио је само један гем.

"Данас је, искрено, веома емотиван и врло битан дан после вероватно једне од најтежих година у мојој тениској каријери. Имао сам прилику да после годину дана играм пред невероватним навијачима. Морам да будем поносан на начин на који сам одиграо данас. Држао сам доста добар ниво, то је нешто због чега смо поносни. Ја, цео мој тим и моја породица, који су сваког дана током прошле године били уз мене", рекао је Надал после меча.

Надал је истакао да је имао велику подршку током опоравка од повреде.

"Имам сјајне људе око себе, примам дневно на хиљаде порука. Недостајало ми је све ово, недостајало ми је да будем здрав и конкурентан на Туру. Током целе каријере имам сјајну подршку овде у Аустралији и не могу довољно да вам захвалим на свему овоме", навео је шпански тенисер.

Шпанац ће у другом АТП турнира у Бризбејну играти са победником меча између Руса Аслана Kарацева и Аустралијанца Џејсона Kублера.

АТП турнир у Бризбејну игра се за наградни фонд од 661.585 долара.

image