Спорт

Де Минор после победе над Новаком: Ђоковић је невероватан играч, данас је био мој дан

Аустралијски тенисер Алекс де Минор изјавио је у Перту да је задовољан игром и победом против најбољег играча света Новака Ђоковића у првом мечу четвртфинала Јунајтед купа
Де Минор после победе над Новаком: Ђоковић је невероватан играч, данас је био мој данGetty © Paul Kane

Де Минор је у Перту победио Ђоковића 6:4, 6:4 и тако донео први поен Аустралији против Србије у четвртфиналу Јунајтед купа.

"Ово је посебан тренутак за мене. Ђоковић је невероватан играч, толико је урадио за овај спорт. Изгледа ми све ово фантастично, нестварно, срећан сам што сам то урадио у Перту", рекао је Де Минор после меча у разговору са Џимом Kуријером.

Ово је био други међусобни дуел српског и аустралијског тенисера, а први тријумф Де Минора. Ђоковић је прошле године на Аустралијан опену победио Де Минора 6:2, 6:1, 6:2.

"Нисам могао да играм горе него тада! Kада играте са њим морате да верујете у себе, шта год, само да се борите до краја. Данас је био мој дан и веома сам срећан због те победе. Много ми то значи, хвала вам много на подршци", додао је аустралијски тенисер.

Де Минор је истакао да је добро сервирао на данашњем мечу са Ђоковићем, који је имао проблема са повредом руке.

"Ти ударци су дошли због тога што многи нису веровали у мене. Сада сам им доказао да греше. Никад нећу бити најбољи, али морам да се адаптирам, да покажем варијације и различите стилове тениса. Данас сам успео у томе", закључио је Де Минор.

image
VV inauguration
banner