Спорт

Новак се повредио, Наталија немоћна – Србија испала из Јунајтед купа

Тениска репрезентација Србије није успела да се пласира у полуфинале Јунајтед купа у Перту, пошто је поражена од домаћина Аустралије већ после сингл мечева
Новак се повредио, Наталија немоћна – Србија испала из Јунајтед купа© Tanjug/AP Photo/Trevor Collens

Први је на терен изашао Новак Ђоковић и доживео је пораз од Алекса де Минора у два сета, резултатом 6:4, 6:4.

Ђоковић је поново осетио бол у подлактици десне руке, баш као и у дуелу против Јиржија Лехечке, али је изгледа сада погоршао и није успео да пружи добру партију.

Аустралијанац је одиграо колико му је било потребно, враћао је све што је могао да врати и чекао грешке ривала, којих је било много више него иначе.

Ово је био први пораз на аустралијском континенту за Србина после 43 узастопна тријумфа.

Новак је доживео нови неуспех играјући за Србију, а тријумф "кенгура" потврдила је Ајла Томљановић, убедљивом партијом против Наталије Стевановић.

Стевановићка је у сингл конкуренцији заменила Олгу Даниловић, која није наступила због умора.

Међутим, Наталија није имала снаге да се супротстави много расположенијој и квалитетнијој ривалки, па је изгубила 6:1, 6:1.

У конкуренцији парова Никола Ћаћић и Дејана Радановић поражени су од Сторм Хантер и Метјуа Ибдена са 6:3, 6:3.

У полуфинале су већ прошли Пољска и Француска, док ће победник овог сусрета тек сазнати противника када буде завршена групна фаза у Сиднеју.

  • 3. јан 2024 • 13:08

    13:08

    1:6, 1:6 – Крај! Наталија изгубила од Ајле Томљановић

    Наталија Стевановић није успела да парира Ајли Томљановић и изгубила је убедљиво, резултатом 6:1, 6:1. Србија је елиминисана од Аустралије у четвртфиналу Јунајтед купа.

  • 12:47

    1:6, 0:2 – Наталија у слободном паду

    Настављена је агонија на сервису српске тенисерке. Није добила ниједан гем у којем је имала почетни ударац, изгубила је и пети и сада је пораз изузетно близу. Аустралијанка води 1:6, 0:2.

  • 12:35

    1:6 – Наталија Стевановић изгубила први сет

    И четврти гем на свој сервис Српкиња је изгубила. Томљановићева после само 31 минута долази до вођства у сетовима – 1:6.

  • 12:32

    1:4 – Нови брејк за Аустралију

    Много је Томљановићева надмоћнија, то доказује из гема у гем. Још једном је одузела сервис нашој репрезентативки и обезбедила први сет.

  • 12:18

    1:2 – Трећи брејк у низу, Томљановићева води

    Веома слаб сервис је рањив и Наталија не успева да се држи у поенима које почиње. Аустралијанка је наставила да напада, погађа дубоко и направила је нови брејк за 1:2.

  • 12:15

    1:1 – Стевановићка одмах узвратила рибрејком

    Сјајан одговор српске играчице која је одмах узвратила рибрејком. Излуђивала је ривалку својим слајсовима и дошла до 0:40. Једну је неутралисала Ајла, али другу није и резултат је 1:1.

  • 12:10

    0:1 – Наталија претрпела брејк

    Већ на старту, српска тенисерка је претрпела брејк и налази се у заостатку. Одмах је јасно да је ово судар два различита стила – Наталијине дефанзиве и слајса, односно Ајлиног нападачког тениса. Први ударац задала је Аустралијанка за 0:1.

  • 12:04

    Почео меч Стевановићеве и Томљановићеве

    Баш као у мушком синглу, први сервис има репрезентативка Србије.

  • 11:40

    4:6, 4:6 – Ђоковић изгубио од Де Минора

    Нажалост, није Ђоковић успео да издржи и изгубио је од Де Минора – 6:4, 6:4. Аустралија води 1-0 против Србије у четвртфиналу Јунајтед купа.

  • 11:27

    4:6, 3:4 – Ђоковић претрпео брејк

    Ђоковић је много смиренији него у финишу првог сета, али и даље није потпуно концентрисан. То се најбоље осетило у седмом гему, када је имао 40:15, али је претрпео брејк. Неколико грешака, а онда и дупла из сервиса и Аустралија је веома близу тријумфа – 4:6, 3:4.

image
VV inauguration
banner