Спорт

Огласио се Ђоковић због повреде: Забрињавајуће је, надам се да се неће погоршати

Новак Ђоковић је у уторак савладао Јиржија Лехечку у дуелу Србије и Чешке на Јунајтед купу, али је том приликом имао проблема са повредом зглоба десне руке
Огласио се Ђоковић због повреде: Забрињавајуће је, надам се да се неће погоршатиGetty © Will Russell / Stringer

Најбољи тенисер света је славио 6:1, 6:7, 6:1, а после победе и микс-дубла, Србија је заказала дуел са Аустралијом у четвртфиналу турнира за среду од 10.00 часова по средњеевропском времену.

Новак је после меча открио да је проблема са зглобом имао и уочи меча.

"Надам се да се ситуација неће погоршати. Осетио сам то на загревању пре меча и тражио сам помоћ пре, током и после меча. Није ми први пут да се суочавам са нечим оваквим у својој спортској каријери. Знао сам да се снађем и да добро завршим меч. Верујем да могу добро да се опоравим и да будем спреман за наредни дуел", рекао је Ђоковић.

Његов наредни ривал ће бити Алекс де Минор у дуелу против Аустралије, ког је прошле године убедљиво савладао у четвртом колу Аустралијан опена.

"Наравно, ситуација са зглобом је мало забрињавајућа, али узбуђен сам што могу да допринесем да моја земља напредује. Суочавање са домаћином обезбедиће сјајну атмосферу на терену и борићемо се до краја."

Ђоковић је истакао да је задовољан како су играли Олга Даниловић и Хамад Међедовић у микс дублу и додао да српска репрезентација гради сјајан тимски дух.

"Био је прилично неизвестан меч у дублу. Било је напето и њима на терену, али и нама који смо седели и гледали. Сви су били веома нервозни, пошто смо знали да нам је био потребан сет против играча, који нису имали шта да изгубе. Поносан сам на Олгу и Хамада, пошто нису очекивали да ће заједно играти. Играли су против чешких тенисера, који су специјалисти за дубл. Донели су победу Србији, а то је оно што је важно", поручио је Ђоковић.

У преостала три четвртфинала Јунајтед купа састаће се: Француска - Италија, Грчка - Канада и Пољска - Кина.

image
VV inauguration
banner