Спорт

Французи за нападача ИМТ-а нуде више од 5.000.000 евра: Луковић на мети Челсијеве филијале

После довођења у везу са Спартаком из Москве, али и ривалским Динамом, Новобеограђани сада преговарају са Стразбуром, иначе клубом који је својеврсна филијала лондонског Челсија
Французи за нападача ИМТ-а нуде више од 5.000.000 евра: Луковић на мети Челсијеве филијале© Dusan Milenkovic/ATAImages

Нападач ИМТ-а Милош Луковић наставља да буде једна од главних тема прелазног рока у Србији, пошто је поново у центру пажње због питања о његовој будућности.

Након што се у децембру говорило да је врло близу преласка у Спартак из Москве, сада је главни кандидат за довођење 18-годишњег голгетера - француски Стразбур!

Како пише "Екип", а преноси Фабрицио Романо, Стразбур, иначе филијала енглеског Челсија, налази се у активним преговорима са клубом са Новог Београда о евентуалном трансферу.

Луковић, који је ове сезоне постигао 10 голова и забележио једну асистенцију у првој суперлигашкој сезони у каријери, могао би да се пресели у Француску у трансферу који би био вредан преко 5.000.000 евра.

Осим што би то био клупски рекорд ИМТ-а, могао би да постане и рекорд српског фудбала када се изузму трансфери Црвене звезде и Партизана, пошто је до сада најскупље продати играч из осталих српских клубова био Слободан Рајковић када је одлазио у Челси 2006. године.

Медији су раније писали да је Спартак спреман да понуди 5.700.000 евра уз 20% од наредне продаје, али до тог трансфера у међувремену није дошло. Једино што постаје јасно јесте да ће талентовани тинејџер већ ове зиме напустити Србију.

image
VV inauguration
banner