Спорт

Звезда разбила Партизан у Арени и вратила се у игру за плеј-ин Евролиге

Екипа Јаниса Сферопулоса реванширала се црно-белима с каматом у мечу 19. кола Евролиге
Звезда разбила Партизан у Арени и вратила се у игру за плеј-ин Евролиге© Dusan Milenkovic/ATAImages

Кошаркаши Црвене звезде желели су да се реванширају Партизану за поразе у "вечитом" дербију у ранијој фази сезоне и то су урадили са каматом, победивши 88:72 у мечу 19. кола Евролиге.

Екипа Јаниса Сферопулоса одиграла је готово перфектну утакмицу, доминиравши од првог до последњег минута и ниједног тренутка не доводивши у питање њихову другу узастопну победу у Евролиги.

Ношени чак шесторицом играча са двоцифреном учинком, црвено-бели су већ у првом полувремену успели да стигну до 20 поена предности када су повели 36:16, док су на полувреме отишли са "плус 21" (50:29).

Био је то јасан показатељ да се Звезда не шали и да ће Партизан имати изузетно тежак посао у наставку. Само у једном тренутку на три и по минута пре краја меча су успели црно-бели да се "спусте" на девет поена заостатка, али и то је било кратког даха.

Једноставно, игра Звезде у нападу кажњавала је све рањивости под кошем, нарочито када је Френк Камински био на паркету, док је одлично функционисао и шут за три - 11/25 за Звезду, спрам Партизанових 6/22.

Када се на све дода и 16 изгубљених лопти екипе Жељка Обрадовића, Звезда је успела да све то укомпонује у убедљив тријумф.

Звезду је са 16 поена предводио Немања Недовић, по 14 су убацили Фреди Гилеспи и Рокас Гедраитис, Милош Теодосић 13, док су двоцифрени били и Адам Ханга са 11 и Јаго дос Сантос са 10 поена.

У Партизану је Кевин Пантер убацио 17 поена, Пи-Џеј Доужер 12, а Френк Камински и Џејмс Нанели по 11 поена, док је Бруно Кабокло бројао до 10.

Партизан је сада 11. на табели са учинком 10-9, док је Звезда на 13. позицији са скором 8-11 и коначно су нешто ближе 10. месту, које ове сезоне води у плеј-ин.

  • 4. јан 2024 • 22:03

    22:03

    Црвена звезда победила Партизан 88:72!

    На крају Партизан није успео да уведе меч у драматичан финиш, јер је Звезда одлично реаговала после последњег тајм-аута.

    На крају убедљива победа Звезде у мечу у ком су доминирали од самог почетка, па су се реванширали црно-белима након оног тесног пораза у 5. колу Евролиге.

    Најбољи у тиму Звезде био је Недовић са 16 поена, док су Гедраитис и Гилеспи убацили по 14, а Теодосић 13 поена.

    За Партизан је Пантер завршио са 17 поена, Доужер са 12, а Нанели и Камински са по 11.

  • 21:53

    37' - Звезда има 77:68 на 3:20 до краја

    Пантер је погодио тројку под фаулом, а онда и додатно бацање, док је и Камински убацио два слободна бацања, па је Партизан пришао на 12 поена заостатка.

    Одмах после тога и тројка Каминског који смањује на девет поена заостатка, па Сферопулос мора да зове тајм-аут. Серија 9:0 за црно-беле.

  • 21:44

    34' - Звезда на "плус 19"

    Погађа Смит са полудистанце, али само да смањи заостатак Партизана на 71:55. Звезда и даље контролише све без много мука, нарочито после три тројке - Ханга, Јаго, а онда и Недовић преко руке за 74:55.

  • 21:33

    Крај треће четвртине - Звезда води 65:48

    Ова деоница припада Партизану, али само 19:15, што је недовољно после оних "минус 21" на полувремену.

    Коначно нешто константнија игра у нападу црно-белих, међутим, Звезда предвођена сјајним Милошем Теодосићем контролише дешавања и за сада не мора нимало да брине.

    Пантер и Кабокло са 11 и 10 поена су једини двоцифрени у Партизану, Нанели има девет. У Звездином саставу најефикаснији је Гилеспи са 14 поена, 11 има Теодосић, а Недовић и Гедраитис по девет.

  • 21:16

    25' - Звезда одржава предност

    Резултат је 55:36 после половине треће деонице.

    Нанели је на почетку погодио тројку, али није то пробудило црно-беле који се и даље муче да у серији постижу поене.

    У овој четвртини је 7:5 за Партизан, али заостатак је и даље огроман.

  • 20:52

    Полувреме - Звезда доминира за 50:29!

    Недовић погађа тројку у последњем минуту полувремена након лоше одбране пик-ен-рола Партизана. Уз то, Партизан у нападу не успева нити да изнуди фаулове нити да изгради неке конкретније акције које би довеле до лакших поена. На крају, Теодосић у последњим секундама погађа тројку да заокружи Звездин учинак на равно 50 убачених поена.

    Звезда на полувреме одлази са огромним 21 поеном предности, а предводи их Фреди Гилеспи са 10 поена, Гедраитис има девет, Ханга осам, а Недовић седам.

    Са друге стране, Партизан има чак девет изгубљених лопти. Најефикаснији је Пантер са девет поена, док Доужер има седам.

  • 20:43

    17' - Звезда води 42:23

    Звезда је у једном тренутку стигла и до 36:16, што је била највећа предност на мечу.

    После треће личне грешке Бруна Кабокла, Јаго је поенима са линије за слободна бацања вратио предност Звезде на "плус 19" на 3:41 до краја полувремена.

    Чак 42 поена је дозволио Партизан ривалу за само 16 и по минута игре.

  • 20:32

    13' - Звезда у трансу, води 32:16

    Теодосић тројком отвара другу четвртину за 27:13, а Џејлен Смит потом узвраћа првом тројком Партизана на мечу.

    Потом и Рокас Гедраитис погађа тројку за "дуплирање", пошто је Звезда убацила двоструко више поена од вечитог ривала.

  • 20:27

    Крај прве четвртине - Звезда води 24:13

    Лоша прва четвртина Партизана, а одлична за Партизан. У једном тренутку је било и 20:9 за црвено-беле, који су кажњавали слабу игру црно-белих под кошем, али су и погодили три важне тројке.

    Партизан је убацио само четири коша из игре и све у првих седам и по минута.

    На крају Гилеспи погађа осмим поеном за нових "плус 11".

  • 20:14

    7' - Партизан се мучи у нападу, 14:6 за Звезду

    Ханга погађа другу Звездину тројку на мечу и то након неколико слабо искреираних напада Партизана, који се мучи у нападу.

    А онда у следећем нападу Ханга погађа са осам метара и то од таблу, па Звезда има "плус осам".

image