Спорт

Надал одустао од Аустралијан опена - јавио се и поручио: Одох кући!

Прослављени тенисер истиче да није спреман да се такмичи на гренд слему и да ће покушати да се што боље спреми за пролеће
Надал одустао од Аустралијан опена - јавио се и поручио: Одох кући!Getty © Chris Hyde / Stringer

Рафаел Надал неће учествовати на Аустралијан опену, најновија је вест коју је у недељу ујутро саопштио славни тенисер.

Шпанац се огласио на друштвеним мрежама, где је саопштио својим навијачима да се враћа у домовину после повреде коју је доживео на турниру у Бризбејну.

"Здраво свима, током мог последњег меча у Бризбејну имао сам мали проблем са мишићем који ме је, као што знате, забринуо. Када сам стигао у Мелбурн, имао сам прилику да направим магнетну резонанцу и имам микро-раздеротину на мишићу, не на истом делу где сам имао повреду и то је добра вест", почео је Надал.

"Тренутно нисам спреман да се такмичим на максималном нивоу у мечевима од пет сетова. Летим назад у Шпанију да видим свог доктора, да се лечим и одморим. Напорно сам радио током године за овај повратак и као што сам увек спомињао мој циљ је да за три месеца будем на свом најбољем нивоу."

Надал је требало да учествује на Аустралијан опену, где је пре годину дана одиграо први и једини турнир у 2023. години.

"У оквиру тужних вести за мене што нисам у могућности да играм пред невероватном публиком у Мелбурну, ово није баш лоша вест и сви остајемо позитивни са напретком за сезону. Заиста сам желео да играм овде у Аустралији и имао сам прилику да одиграм неколико мечева који су ме учинили веома срећним и позитивним. Хвала свима на подршци и видимо се ускоро", истакао је Надал.

Освајач 22 гренд слем трофеја учествовао је на турниру у Бризбејну где га је у четвртфиналу савладао Аустралијанац Џордан Томпсон и то након што је Надал имао три меч лопте.

image