Спорт

Звезда довела НБА појачање - Американац стигао да замени Недовића и Топића

Џавонте Смарт је играо за три тима у НБА лиги, а сада ће први пут наступати у Европи
Звезда довела НБА појачање - Американац стигао да замени Недовића и ТопићаGetty © Stacy Revere / Staff

Црвена звезда је коначно решила питање организатора игре и то довевши појачање право из НБА лиге!

Након повреда Николе Топића и Немање Недовића, а потом и Милоша Теодосића, чекала се реакција клуба са Малог Калемегдана и сада је стигла - у виду Џавонтеа Смарта!

Овај 24-годишњак ће први пут заиграти у Европи, након што је у НБА лиги носио дресове Милвокија, Мајамија и Филаделфије, као и неколико тимова у развојној лиги.

"КК Црвена звезда обавештава јавност да је ново појачање нашег тима Американац Џавонте Смарт! Смарт, рођен 1999.године, висок је 194 центиметара, тежак 93 килограма и игра на позицији бека", стоји на почетку саопштења клуба.

"Похађао је познати колеџ ЛСУ (Луизијана стејт универзитет), а након колеџа, наступао је за екипе Мајамија, Милвокија и Филаделфије, као и за њихове тимове у Г лиги. Управо из екипе Делавера, где је био најбољи стрелац тима, стиже у Београд као појачање црвено-белих. Смарта одликује изванредан шут са спољних позиција и могућност да постиже велики број поена, чврстина али и брзина, као и могућност да по потреби игра и на позицији плејмејкера. Смарт је са Црвеном звездом потписао уговор до краја сезоне уз клупску опцију продужетка уговора на још једну сезону", наводи се у саопштењу црвено-белих.

Звезда у недељу од 19.30 игра у АБА лиги против Борца, али сва је прилика да Смарт неће бити доступан већ за тај сусрет.

image