Спорт

Катастрофа за Србе на Аустралијан опену - Ласло и Душан разочарали, Александра није могла боље

Уторак је био катастрофалан дан за српске тенисер на Аустралијан опену. После победе Новака Ђоковића првог дана, а Миомира Кецмановића другог - трећег су сво троје српских представника забележили поразе
Катастрофа за Србе на Аустралијан опену - Ласло и Душан разочарали, Александра није могла бољеGetty © Cameron Spencer / Staff

Ласло Ђере и Душан Лајовић изгубили су мечеве у мушком синглу, док је код дама неуспешна била Александра Крунић.

Ђере, 33. тенисер света, замало је остао без улоге носиоца на турниру, али и поред доброг жреба, изгубио је од Француза Артура Казоа - 3:2 (6:2, 6:7, 6:2, 3:6, 6:2).

Казо је 122. тенисер света и за учешће на турниру је добио "вајлдкард", па је јасно колико је ово разочаравајући учинак за Ђереа. Српски представник је тако по шести пут испао у првом колу Аустралијан опена у седам учешћа на турниру.

Разочарао је и Душан Лајовић. Њега је савладао квалификант Ђулијано Зепијери из Италије 3:1, по сетовима 6:3, 3:6, 6:3, 7:6 за два и по сата игре.

Зепијери је 133. играч света и прошао је три рунде квалификација, а Лајовић није имао решења за његове одличне сервисе. Тиме је "Дуци" забележио и шести узастопни пораз у на слемовима - последњу победу је уписао Вимблдону још 2022. године.

Што се тиче Александре Крунић, она је изгубила од Францускиње Кларе Бурел 2:0, по сетовима 6:4, 6:1.

Овакав исход није био изненађење, јер је Крунићева дуго одсуствовала са терена и у главни жреб је ушла са заштићеном ренкингом. Тренутно је 687. тенисерка света и видело се у другом сету да је остала без снаге да парира 51. играчици света.

Преостали српски тенисери у синглу су Новак Ђоковић и Миомир Кецмановић, који ће своје мечеве другог кола играти против Алексеја Попирина, односно Јана Ленарда Штруфа.

image
VV inauguration
banner