Спорт

Колина: Ако желите да имате више времена игре, потребно је и више надокнаде

Тек што је почело Светско првенство у Kатару, а приметно је да су утакмице имале необично дуге судијске продужетке, у односу на уобичајене. Посебно се истакла утакмица између Енглеске и Ирана на којој је судијска надокнада трајала десет минута при резултату 6:1 (6:2 на крају). Председник судијске комисије ФИФА Пјерлуиђи Kолина објаснио је зашто се кренуло са таквом врстом надоканде.
Колина: Ако желите да имате више времена игре, потребно је и више надокнадеGetty © Christopher Lee / Stringer

"Већ смо у Русији кренули са прецизнијим мерењем надокнаде, а рекли смо свима сада, да не буду изненађени када виде четвртог судију са великом бројком за надокнаду. Било да је реч о шест, седам или осам минута. Ако желите да имате више времена игре, потребно је и више надокнаде", рекао је Kолина, па наставио:

"Размислите мало. Ако смо видели три гола, а славље траје минут и по, већ смо тиме изгубили пет минута. Желимо да будемо доследни, а још ако се укључи ВАР, већ се израчуна све на прецизан начин".

Полувремена између Енглеске и Ирана, те друга полувремена на утакмицама САД – Велс и Сенегал – Холандија, била су полувремена са најдужим судијским надокнадама у историји светских првенстава.

image