Спорт

Ембид се и поред победе поклонио Јокићу: Једноставно, најбољи је у лиги

Кошаркаши Денвера поражени су од Филаделфије на гостовању резултатом 126:121, у дуелу који је обележио и окршај два последња МВП-ја у најјачој лиги на свету
Ембид се и поред победе поклонио Јокићу: Једноставно, најбољи је у лиги© Tanjug/AP Photo/Matt Slocum

Џоел Ембид открио је шта је рекао Николи Јокићу по окончању утакмице између Нагетса и Севентисиксерса у ноћи између уторка и среде.

Ембид је надиграо Јокића пошто је имао 41 поен, 10 скоков и седам асистенција, док је српски ас завршио утакмицу са 25 поена, 19 уваћених лопти и три успешна додавања.

По завршетку сусрета камере су ухватиле двојицу најбољих играча у лиги како разговарају, а Камерунац је открио шта је шапнуо Србину.

"Шта сам му рекао? Једноставно, да је најбољи играч у лиги", изјавио је Ембид.

"Као што сам рекао раније, освојио је шампионат сам њима, они су најбољи тим у лиги, он је био МВП финала. Рекао сам му да настави, видимо се за две недеље. И рекао сам, настави да радиш то што радиш, зато си најбољи у лиги."

Новинаре је занимало и како објашњава сјајну серију од 18 узастопних мечева са 30 и више поена.

"Пуштам да ствари и игра иду природно. То је све захваљујући момцима из екипе, гурају ме најбоље могуће позиције на терену да погађам, верују ми и то је кључ свега. Никако то не бих могао да урадим да не верују у мене", закључио је Ембид.

Денвер је остао трећи на табели Западне конференције са 28 победа и 14 пораза, док је Филаделфија трећа на Истоку са скором 26-13.

image