Спорт

Јокић показао сву моћ, Денвер победио - Србин опет урадио нешто незамисливо

Србин у НБА лиги наставља да помера границе, а овог пута пред Нагетсима пала је екипа Индијане
Autor: YouTube / Denver Nuggets

Кошаркаши Денвера савладали су Индијану 117:109 у недељу увече, њихову другу узастопну, у мечу у ком је српски центар поново доминирао.

Никола Јокић показао је још једном своју моћ, окончавши меч надомак "трипл-дабл" учинка - за 33 минута је забележио 25 поена, 12 скокова и девет асистенција.

Имао је Сомборац још и две украдене лопте и једну блокаду, а уз све звучи феноменално да је поново забележио тек један промашај, јер је из игре шутирао 12/13. Занимљиво је да је Јокић у последњих девет утакмица убацио 85 од 105 шутева из игре, а никада нико у историји НБА лиге у девет утакмица није имао бар 80% убачених шутева из најмање 100 покушаја.

Но, овог пута Јокић је имао и праву подршку саиграча. Џамал Мареј и Мајкл Портер су такође убацили по 25 поена, док је Арон Гордон уз 20 поена додао и 10 скокова.

Индијана једноставно није могла да се носи са Нагетсима, који су водили током највећег дела сусрета. Брус Браун је водио Пејсерсе са 18 поена, Бади Хилд је убацио 16, док су Матурин, Џексон, Тарнер и Нембхард сви додали по 12.

Занимљиво је да је Нагетсима ово била 28. победа у сезони и више од њих има их само Бостон на Истоку. Ипак, Денвер је и даље на трећем месту Западне конференције, иза Минесоте и Оклахоме.

image