Спорт

Дончићев трипл-дабл недовољан за тријумф над Лејкерсима - нестваран рекорд Леброна Џејмса

Кошаркаши Лос Анђелес лејкерса савладали су екипу Даласа 127:110, уз одличне партије Луке Дончића са једне и Леброна Џејмса и Ентонија Дејвиса са друге стране. Словенац забележио трипл-дабл, док је "Краљ" у својој каријери одиграо против 35 одсто играча који су наступали у НБА лиги
Дончићев трипл-дабл недовољан за тријумф над Лејкерсима - нестваран рекорд Леброна Џејмса© Tanjug&AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Јиш један дан у канцеларији за Леброна Џејмса завршио се успешно, упркос трипл-даблу Луке Дончића.

Лејкерси су убедљиво тријумфовали против Мевса 127:110, а утакмицу су преломили у трећој деоници коју су добили резултатом 42:27.

Даласу није помогао ни 63. трипл-дабл у каријери Луке Дончића - Словенац је убацио 33 поена, уз 13 скокова и 10 асистенција.

Лејкерсе су предводили Дианђело Расел са 29 поена, Дејвису је недостајала једна асистенција за трипл дабл - 28 поена, 12 скокова и 9 додавања, док је Леброн Џејмс додао 25 поена, уз по 8 скокова и асистенција.

Звучи нестварно, али НБА је током меча објавила податак да је "Краљ" одиграо мечеве против 35 одсто играча који су икада наступали у НБА лиги.

Џејмс игра своју 21. сезону у каријери, а судећи по партијама које пружа из дана у дан - ту не намерава да стане.

image
VV inauguration
banner