Спорт

Богданова Атланта победила, Јовићев Мајами изгубио - солидан учинак српских репрезентативаца

Кошаркаши Атланте савладали су на свом терену екипу Орланда 106:104, а 12 поена у екипи Хокса уписао је Богдан Богдановић. Мајами убедљиво поражен у Торонту 121:97, уз 10 поена и 7 скокова Николе Јовића
Богданова Атланта победила, Јовићев Мајами изгубио - солидан учинак српских репрезентативаца© Tanjug&AP Photo/John Bazemore

После периода лоших резултата, екипа Атланте везала је две победе и вратила се на место које води у плеј-ин Источне конференције.

У изузетно неизвесном дуелу, Хокси су савладали екипу Орланда 106:104, а херој је био Дежонте Мари, који је убацио тежак шут уз звук сирене.

Капитен репрезентације Србије Богдан Богдановић на терену је провео нешто више од 23 минута и за то време убацио 12 поена, уз 4 скока.

Најефикаснији у победничком тиму били су управо Мари са 26 поена, док је Тре Јанг додао 18. У екипи Меџика Паоло Банкеро убацио је 26.

Атланта је десета у Источној конференцији, док је Орландо осми.

Никола Јовић добија све значајнију улогу у екипи Мајамија, али је његов тим убедљиво поражен од Торонта, екипе коју предводи српски стручњак Дарко Рајаковић.

Јовић је почео меч као стартер и успео да постигне 10 поена, уз 7 скокова и 2 асистенције.

Најефикаснији на мечу био је Гери Трент са 28 поена, док су у пораженом саставу по 16 постигли Батлер, Адебајо и Хиро.

Мајами је шести, а Торонто 12. на НБА Истоку.

image