Спорт

Биното: Имали смо неке успоне и падове, aли не страхујем за посао

Директор Ферарија Матија Биното изјавио је да није забринут за свој посао по завршетку сезоне у шампионату у Формули један, преноси "Скај спорт".
Биното: Имали смо неке успоне и падове, aли не страхујем за посаоGetty © Mark Thompson / Staff

Британски медији подсећају да је Ферари добро почео сезону, пошто је Шарл Леклер победио у две од прве три трке у шампионату. Међутим, титулу у конкуренцији возача одбранио је Холанђанин Макс Ферстапен из екипе Ред Бул, док је Леклер завршио на другом месту, а Kарлос Саинц је био пети. У конкуренцији конструктора титула је припала Ред Булу, а Ферари је био други.

"Скај спорт" наводи да је екипа Ферарија током сезоне направила неколико великих тактичких грешака, а италијански тим имао је и проблеме са болидима.

Председник Ферарија Џон Елкан недавно је демантовао да ће Биното да буде смењен.

"Не одлучујем ја, али сам прилично опуштен. Увек сам имао отворене, искрене и конструктивне разговоре са мојим шефовима, са мојим председником, не само краткорочно, већ и дугорочно. Ако се осврнем на сезону, имали смо неке успоне и падове, немамо најбржи болид, али смо остварили наш главни циљ да будемо конкурентни", рекао је Биното.

Ферари је ове сезоне остварио четири победе у шампионату.

"Мислим да је била фантастична сезона. Вратили смо се и били конкурентни, што је био наш главни циљ. Имали смо фантастичан болид на почетку сезоне. Мислим да нико није очекивао да ће Ферари бити тако јак. То је доказ да је екипа радила веома добро у тешким тренуцима. И даље има много ствари у којима морамо да напредујемо, показали смо слабости", додао је Биното.

Нова сезона у Ф1 стартује петог марта 2023. године трком за Велику награду Бахреина.

image
VV inauguration
banner