Спорт

Аргентина утеху тражи у историји: Ево шта се десило последњи пут када је овако започела Мундијал

Спортска вест дана свакако је шокантни пораз фудбалске репрезентације Аргентине од Саудијске Арабије у првом колу Светског првенства. Овај резултат је све изненадио јер су Аргентинци један од главних фаворита за освајање првенства, али многи заборављају да није први пут да њихов национални тим на овакав начин почиње учешће на Мундијалу.
Аргентина утеху тражи у историји: Ево шта се десило последњи пут када је овако започела МундијалGetty © Julian Finney / Staff

Податак да је коефицијент на победу Саудијске Арабије против Аргентине у свакој кладионици износио преко 20, довољно говори о томе какве су се шансе давале једном од аутсајдера првенства против једног од два фаворита.

Управо овакве утакмице дају шмек и драж Светском првенству на коме увек буде неко изненађење.

Мундијал у Италији 1990. године

На Светском првенству 1990. године Аргентинци су као прваци отварали турнир и шок се догодио већ првог дана. Kамерун их је савладао минималним резултатом.

Аргентина се тада експресно опоравила од пораза, па је у идућем сусрету савладала Совјетски Савез, а онда јој је у последњем колу против Румуније био довољан бод, за освајање једног од три најбоља трећа места и пролазак у други круг.

Финале

Након тога су Аргентинци елиминисали Бразил у једној од најконтроверзнијих утакмица у историји, а онда и Југославију бољим извођењем пенала. У полуфиналу је такође након једанаестераца пала Италија, да би тек у финалу доживели пораз 1:0 од Немачке.

Ово је нешто што свакако може да им буди наду, иако у овом тренутном формату такмичења четири бода не би била довољна.

Исто тако, игра ће свакако морати бити боља, будући да је тадашња Аргентина изгледала лоше те су до финала дошли уз много среће, али и потеза какве не желимо виђати на фудбалском терену.

Све очи упрте у Месија

Лионел Меси се посебно налази под присмотром целокупне јавности и од њега ће се очекивати да преузме пуну одговорност и мотивише екипу.

Ако је већ негде морао да се догоди пораз, свакако је боље што се десио сада на старту када још има шансе да се увиде и исправе неке грешке. Аргентинци су свакако и даље један од главних фаворита за освајање Мундијала.

Аргентина своју идућу утакмицу игра у суботу 26. новембра против Мексика, а четири дана потом са Пољском.

image
VV inauguration
banner