Спорт

Кирјос размишља о пензији: Свестан сам да ми је време истекло, али надам се да могу још

Аустралијски тенисер Ник Кирјос, у својој новој колумни у листу "Ејџ", наговестио је да би могао да се пензионише и да је "његово време вероватно истекло"
Кирјос размишља о пензији: Свестан сам да ми је време истекло, али надам се да могу јошGetty © Kelly Defina

Кирјос је током каријере, а поготово у последње време, мучио муку са честим и тешким повредама.

Аустралијанац је већ дуго ван терена, а није крио да разматра да оде у пензију, иако има тек 28 година.

У својој колумни за домаћи лист "Ејџ", Ник је открио да је обавио разговор са својим агентом и да је тема била потенцијална пензија.

"Ради се о разговору који је морао да се обави. Ја сам на раскрсници каријере и дошао сам у тачку у којој ме живот после тениса нешто што ме узбуђује. Зато је менаџер и решио да ми то предочи. Рекао је, да је то моја нова реалност и будућност", започео је излагање Кирјос.

"Могао бих да путујем светом и зарађујем причајући и пишући о спорту, радећи ствари које сада радим у свом програму, интервјуишући људе попут Гордона Ремзија и Мајка Тајсона."

Ове сезоне је стручни консултант при коментарисању мечева на Аустралијан опену, а његови интервјуи са тенисерима након меча, наилазе на одличне коментаре публике.

Кирјос већ скоро годину дана одсуствује са терена, а још није познато када ће и хоће ли моћи да се на њега врати.

Додао је да је свестан да га тело издаје.

"Стварност је да део мене зна да је моје време у спорту можда истекло. И ја сам сасвим у реду са тим", истакао је Аустралијанац.

Ипак, аустралијски тенисер истакао је да портали не би требало да преносе да је већ одлучио да се пензионише.

"Пажња, нисам рекао да сам се пензионисао. Не делите то ђубре на такав начин. Надам се да се враћам ускоро и да ћу жарити и палити теренима", написао је Кирјос на друштвеним мрежама.

Део његове колумне у "Ејџу" бави се одлуком да неће играти на предстојећим Олимпијским играма, као и да неће заборавити одлуке појединаца који су му забранили да игра на Играма 2016. године.

"Забранити ми да играм у Рију 2016. било је срамотно. Био сам 13. на свету тада и имао озбиљну шансу да узмем медаљу. То што су ми забранили да због мог понашања браним боје земље је нешто што не могу да заборавим. Зато се нећу пријавити за пут у Париз ове године."

"Пре осам година сам очајнички желео да представљам Аустралију, али мој менталитет се променио. Желео сам да играм за земљу, али не могу да кажем да још то желим. И да будемо искрени, нисам стварно осетио да је Аустралија желела да је представљам", истакао је тенисер.

Кирјос је имао и неколико јаких порука везаних за своју земљу.

"Као што сам рекао, чешће се ван земље осећам као да сам код куће. Знам да ће неки уживати у чињеници да не играм. Ипак, публика и гледаоци на Аустралијан опену протеклих година, причају другу причу. Спорт је забава и волео бих да мислим да сам им приредио шоу. Али завеса у једном моменту мора да падне", закључио је Кирјос.

image
VV inauguration
banner