Спорт

Спрема се нестварни "Дрим тим", Американци саопштили проширени списак за Париз

Кошаркашка репрезентација САД ће на предстојећим Олимпијским играма у Паризу, наступати у поприлично јаком саставу, судећи по ширем списку играча који је објављен
Спрема се нестварни "Дрим тим", Американци саопштили проширени списак за Париз© Twitter/usabasketball

Да САД неће у Паризу препуштати ствари случају и дозволити нови кошаркашки крах, види се по томе какав тим желе да пошаљу на Олимпијске игре.

Селектор Стив Кер, имаће тежак задатак да одабере 12 играча који ће путовати у престоницу Француске и борити се за одбрану злата.

Америка је објавила шири списак играча који конкуришу за тим за Париз, а на њему се налази чак 41 кошаркаш.

Ради се о највећим звездама НБА лиге попут Леброна Џејмса, Стефа Карија, Кевина Дурента, Каваја Ленарда, Кајрија Ирвинга, али и Џоела Ембида.

На ширем списку налазе се: Бем Адебајо, Џерет Ален, Паоло Банкеро, Дезмонд Бејн, Скоти Барнс, Девин Букер, Микал Бриџис, Џејлен Браун, Џејлен Брансон, Џими Батлер, Алекс Карузо, Стеф Кари, Ентони Дејвис, Кевин Дурент, Ентони Едвардс, Џоел Ембид, Диерон Фокс, Пол Џорџ, Ерон Гордон, Тајриз Халибуртом, Џејмс Харден, Џош Харт, Тајлер Хиро, Џру Холидеј, Чет Холмгрен, Брендон Инграм, Кајри Ирвинг, Џерен Џексон, Леброн Џејмс, Кем Џонсон, Вокер Кеслер, Кавај Ленард, Демијен Лилард, Донован Мичел, Крис Пол, Боби Портис, Остин Ривс, Данкан Робинсон, Џејсон Тејтум, Дерик Вајт, Треј Јанг.

Биће занимљиво видети каква ће бити одлука Џоела Ембида, који званично може да наступи и за репрезентацију Француске, чије држављанство поседује.

"САД могу да се похвале невероватним кошаркашким талентом и одушевљен сам што су многе суперзвезде изразиле интересовање да представљају нашу земљу на Играма. Привилегија је изабрати тим који ће нам помоћи да остваримо циљ и поново будемо на олимпијском подијуму. Овај изазовни процес ће се одвијати у наредних неколико месеци док са нестрпљењем очекујемо почетак активности државног тима", рекао је Грент Хил, некадашњи кошаркаш, а сада директор репрезентације САД.

Америка ће уочи Олимпијских игара, играти на припремама у Абу Дабију, где ће одмерити снаге и са Србијом.

Поред САД и Србије, директан пласман на Олимпијске игре осигурали су Француска као домаћин, те Немачка као светски шампион, Канада, Аустралија, Јужни Судан и Јапан.

image