Спорт

Зверев помогао Новаку - Ђоковић на челу АТП листе бар до 19. фебруара

Пораз Карлоса Алкараза у четвртфиналу Аустралијан опена олакшао је пут Новаку Ђоковићу до 25. гренд слем титуле у каријери, а најбољи светски тенисер остаће на челу АТП листе макар до 19. фебруара
Зверев помогао Новаку - Ђоковић на челу АТП листе бар до 19. фебруараGetty © Daniel Pockett

Карлос Алкараз је имао прилику да освајањем титуле у Мелбурну "скине" Ђоковићу и прво место на АТП листи, али је тријумф Медведева против шпанског тенисера у четвртфиналу турнира оставио српског аса на челу тениског каравана још најмање четири седмице.

Новак ће на првом месту АТП листе остати сигурно до 19. фебруара, што би значило да ће српски ас поправити свој рекорд на 412 недеља на првом месту листе најбољих светски тенисера.

Истовремено, Ђоковић ће "побећи" Роџеру Федереру за чак 102 седмице на челу каравана, што је учинак који ће тешко бити достижан у наредном периоду.

Ђоковић ће у полуфиналу Аустралијан опена играти против изузетно расположеног Јаника Синера, док ће се за друго место у финалу првог гренд слема у сезони борити Данил Медведев и Александер Зверев.

Новак је у походу на свој 11. трофеј у Мелбурну, а укупно 25. у каријери, чиме би се осамосталио на првом месту по броју освојених тениских гралова, испред Маргарет Корт.

image