Спорт

Зверев срушио Алкараза за полуфинале Мелбурна, Ђоковић остаје први на свету!

Немац одиграо савршен меч и учинио Ђоковићу велику услугу
Зверев срушио Алкараза за полуфинале Мелбурна, Ђоковић остаје први на свету!Getty © Cameron Spencer

Немачки тенисер Александер Зверев пласирао се у полуфинале Аустралијан опена пошто је декласирао Карлоса Алкараза, резултатом 6:1, 6:3, 6:7 (2:7), 6:4.

Зверев је одиграо одличну партију, показао да се налази у сјајној форми и посао је завршио за нешто више од три сата игре.

Саша је, поред пласмана међу четири најбоља по други пут у каријери (седми на гренд слемовима), учинио и услугу Новаку Ђоковићу који ће остати први на АТП ранг-листи.

Бранилац титуле остао би без трона да је Алкараз стигао до финала, али се то још неће догодити.

Од старта је било јасно да је Немац спреман за изненађење, одиграо је савршено сат и по времена и био надомак великог тријумфа у три сета.

У првом је ривалу препустио само један гем, сервирао је изузетно и потпуно га разбио. Онда је средином другог успео да буде ментално јачи – Шпанац је дошао до две везане брејк лопте, њих је Зверев неутралисао, добио гем, а већ у следећем Карлитосу одузео сервис.

То му је било довољно за велико вођство од 2-0, а када је направио брејк и у четвртом, сви на "Род Лејвер арени" су мислили да је крај близу. Други рекет света одговорио је са нестварних 20 минута – све је враћао у терен, украо неколико невероватних поена и вратио се из мртвих.

Направио је брејк када је Зверев сервирао за победу, а онда и у тај-брејку дошао до сета.

Сада је "моментум" био на његовој страни, али је уследио нови обрт. Почетком четвртог сета су разменили по брејк, да би новим, седмим у мечу, Саша ипак сломио противника.

Он ће се за финале борити против Данила Медведева, који је после пет сетова елиминисао Хуберта Хуркача.

У другом полуфиналу састају се Новак Ђоковић и Јаник Синер.

image