Спорт

Kошаркаши Партизана против Тринкијеријевог Жалгириса - победа у Арени је императив

Kошаркаши Партизана од 20.30 сати у "Штарк арени" дочекују Жалгирис у 23. колу Евролиге. Екипа Жељка Обрадовића има императив победе како би задржала корак са екипама које се боре за плеј-ин и плеј-оф елитног такмичења. Кретање резултата и ток меча можете пратити на нашем порталу
Kошаркаши Партизана против Тринкијеријевог Жалгириса - победа у Арени је императив© Dusan Milenkovic/ATAImages

Црно-бели се тренутно налазе на 11. месту на табели са по 11 победа и пораза, док је Жалгирис 16. са осам тријумфа и 14 пораза.

Жалгирис је лоше почео сезону, али игра све боље откако је екипу преузео некадашњи тренер црно-белих Андреа Тринкијери.

"Оно што је веома важну за ову утакмицу јесте да ће они имати три играча који нису играли претходни међусобни меч. То су Лекавичијус, Буткевичијус и Манек. Доласком Андрее Тринкијерија на клупу Жалгириса променила се једна ствар, а то је да су добили на агресивности и да у последње три утакмице имају скоро три украдене лопте више у просеку. Такође, краси их и то што су најбољи тим у Евролиги када је у питању проценат шута за три поена", рекао је у најави меча тренер Партизана Жељко Обрадовић.

Још једна ствар која је битна за нас и за њих јесте да су ово два тима против којих се највише фаулова суди у Евролиги, нагласио је Обрадовић.

"Имали смо два добра тренинга и надам се да ће из тих добрих тренинга доћи одличан резултат против Жалгириса. Сви су здрави, једино је Тристан Вукчевић имао малих проблема са коленом, али је на крају тренирао", истакао је тренер Партизана.

Утакмица између Партизана и Жалгириса игра се од 20.30 часова у "Штарк арени", а ток меча можете пратити на нашем порталу.

image