Спорт

Илић: Дошао сам у Болоњу да напредујем, гледаћу Партизан против Виртуса

Доскорашњи фудбалер Партизана Михајло Илић рекао је на промоцији у новом клубу да зна да је Болоња велики клуб са великом традицијом и да верује да има квалитет за Серију А
Илић: Дошао сам у Болоњу да напредујем, гледаћу Партизан против Виртуса© BolognaFC

Илић има 20 година, млади је репрезентативац Србије, а у Болоњу је стигао из Партизана, као један од најбољих младих српских фудбалера.

"Српски играчи су сјајни борци, одличног карактера. Долазимо из мале земље и то нам помаже. Знам да је Болоња велики клуб са великом традицијом. Изабрао сам је, јер је за мене то најбоља могућност да напредујем, пошто овде има доста младих људи. Серија А је тешка лига, али желим да се такмичим", рекао је Илић на почетку обраћања италијанским медијима.

Илић је затим говорио и о квалитетима које доноси у нови клуб.

"Играо сам и на позицији дефанзивног везног у омладинском тиму Партизана, затим у сениорима као штопер. Моја вештина је што добро читам дешавања на терену, а солидан сам скакач. Могу да побољшам стил игре и брзину, као и мало тактичких детаља. Тијаго Мота је сјајан тренер, могао би да постане један од најбољих на свету, разговарао сам са њим, желим да радим све што ми каже", додао је 20-годишњи фудбалер.

Илић је свестан да је посебно место у Болоњи резервисано за легендарног српског фудбалера и тренера Синишу Михајловића.

"Сви знамо ко је био Синиша, као играч, тренер и особа. Велики борац, идол нама из Србије. Свесни смо шта је урадио за италијански фудбал и за Болоњу, надам се да ћу оставити траг као он".

Млади фудбалер зна да фудбал у Болоњи није најпопуларнији спорт, већ да такав статус има кошарка.

"Баш ми се свиђа. Навијам за Партизан, пратим доста учинак наше екипе и следеће седмице ћу ићи да уживо гледам сусрет са Виртусом", закључио је Илић.

image
VV inauguration
banner