Спорт

Ембид опет побегао од Јокића у Денверу - Србин му разбио екипу!

Кошаркаши Денвера савладали су Филаделфију 111:105 на свом паркету, али овај сусрет није обележио само Никола Јокић још једном сјајном партијом, већ и Џоел Ембид својим одсуством са терена
Autor: YouTube / nba screen

Камерунски кошаркаш са америчким пасошем још једном је побегао са мегдана српском центру на мечу играном у Денверу и тако наставио низ изговора да не гостује Нагетсима више од четири године!

Ембид, званични МВП НБА лиге и Јокићев велики ривал на паркету, последњи пут је играо у Денверу још 8. новембра 2019. године и од тада би се сваки пут десило да некако избегне окршај са Србином.

Овога пута наводно је разлог био бол у левом колену и одлука стручног штаба да није спреман за меч, а у његовом одсуству, Јокић је на другој страни то искористио да покаже сву своју доминацију.

Центар Нагетса је меч окончао са 26 поена, 16 скокова, седам асистенција, уз две украдене и три изгубљене лопте. На терену је провео 37 минута и шутирао 8/16 из игре, предводивши свој тим до четврте победе у последњих пет мечева.

Уз Јокића, одлични су били и Џамал Мареј са 23 поена, Мајкл Портер са 20 поена и осам скокова, као и Арон Гордон са 18 поена. Са друге стране, Ембид није био једини који је пропустио меч Филаделфије.

Није било ни Максија ни Хариса, па је најбољи био Пол Рид са 30 поена и 13 скокова, док је Кели Оубре јуниор убацио 25 поена.

Денвер после овог меча има скор 32-15 и на четвртом је месту на Западу, док је Филаделфија трећа на Истоку са скором 29-15.

image