Спорт

Израелци тврде да је Бахар тужио Звезду, огласио се београдски клуб

Израелски медији преносе да је бивши тренер тужио Црвену звезду, али из београдског клуба кажу да то није истина
Израелци тврде да је Бахар тужио Звезду, огласио се београдски клубGetty © Srdjan Stevanovic

Како јавља портал "One", Бахар захтева милиона евра од српског тима за неисплаћене плате, како за њега, тако и за његове сараднике, и то до краја трогодишњег уговора.

"Барак Бахар је поднео тужбу против српског клуба, преко свог правног заступника Марана Меирија. Ово није само његова тужба, већ и осталих чланова стручног штаба који су с њим били у Србији током шест месеци - у питању су помоћни тренер Гај Сарфати, тренер голмана Гај Вајсингер и аналитичар Адам Давид", наводи портал.

Након што су бројни српски медији пренели писања из Израела, огласила се и Црвена звезда.

Председник клуба, Светозар Мијаиловић, изјавио је да црвено-бели не дугују Бахару ни један евро.

"Црвена звезда не дугује Бараку Бахару ни један евро. Плата му се редовно исплаћује сваког месеца, и њему и његовим сарадницима. Прописи ФИФА су јасни, клуб који је отпустио тренера је у обавези да му исплаћује плату по уговору док тај тренер не потпише за други клуб. То раде и највећи клубови у сличним ситуацијама када смене тенера и стварно не разумем зашто поједини медији у Србији желе да од овог случаја направе аферу", рекао је Мијаиловић.

Црвена звезда је у децембру прошле године споразумно раскинула уговор са Бахаром.

"Црвена звезда поступа у складу са прописима ФИФА и УЕФА, под контролом смо њиховог мониторинга за издавање лиценце, коју успешно добијамо сваке сезоне. Тако ће бити и ове сезоне, а то је јасан доказ да Црвена звезда послује законито и транспарентно. Још једном бих замолио медије у Србији да не преносе непроверене информације из других земаља", истакао је председник Црвене звезде.

Израелац је отпуштен у децембру, након бројних бледих издања екипа и након пораза у 171. "вечитом" дербију.

image