Спорт

Надал почео да тренира, зна се и када ће Шпанац на терен

Рафаел Надал је почео поново да тренира, а тренер шпанског тенисера очекује да "бик са Мајорке" буде спреман за АТП турнир у Дохи
Надал почео да тренира, зна се и када ће Шпанац на теренGetty © Chris Hyde

Надал је почетком године наступио на турниру у Бризбејну, а у четвртфиналу овог турнира је поражен од Џордана Томпсона.

То је био први турнир на којем је играо шпански тенисер после 12 месеци паузе због повреде.

Међутим, Надал је потом пропустио Аустралијан опен због повреде мишића.

"Напредује, али смо јако опрезни. Шта нас је снашло, морамо да будемо такви. Полако почињемо поново да тренирамо. Није било озбиљно, али је било довољно да не игра Аустралијан опен, што му је био један од великих циљева. После свих тих тешких месеци иза њега, бити близу повратка у пристојној верзији игре, стварно је штета што није могао да игра", изјавио је Моја за шпански специјализовани тениски сајт "Punto de Break".

Моја је истакао да је Надалу тешко пало одустајање са Аустралијан опена.

"Пауза за овакве повреде је три до четири недеље и у овом случају имали смо среће што није ишло даље. Дешава се то у спорту, истина је да је то имало јак удар на његов морал јер је деловало да се добро припремио, а онда су се проблеми из прошлости опет јавили", додао је шпански тренер.

Моја је рекао да Надал неће у фебруару путовати у Јужну Америку где ће бити играни турнири на шљаци, али је додао да ће Надал играти на турниру у Дохи, након којих би требало да наступи на мастерсима у Индијан Велсу и Мајамију.

"Није лако мењати подлоге. Истина је да му шљака више лежи, али ићи са бетона на шљаку, па се вратити у САД и онда опет после на шљаку, мислили смо да је то презахтевно. Зато смо направили овакав календар, без много промена подлоге."

АТП турнир у Дохи почиње 19. фебруара. Мастерс у Индијан Велсу је на програму од шестог до 17. марта, а турнир у Мајамију биће одржан од 20. до 31. марта.

image