Спорт

Савић: Партизан испуњава све услове за А лиценцу Евролиге

Спортски директор Партизана Зоран Савић, изјавио је да црно-бели испуњавају све услове за стицање А лиценце Евролиге
Савић: Партизан испуњава све услове за А лиценцу Евролиге© ATA Images

Савић је за литвански портал "Баскетњуз", говорио о томе да Партизан напредује сваког дана и да испуњава све услове за дугогодишње учешће у елити.

Дугогодишњу лиценцу за учествовање у најелитнијем европском кошаркашком такмичењу тренутно имају Ефес, Асвел, Басконија, Бајерн, Барселона, Фенербахче, Реал, Олимпија из Милана, Макаби, Жалгирис, Олимпијакос и Панатинаикос.

"Испуњавамо све услове за А лиценцу. Имамо навијаче, наша економска ситуација је много, много, много боља него пре три године када сам дошао у марту 2021. Невероватна је разлика, а долазак Жељка Обрадовића је био кључ", рекао је Савић.

Спортски директор црно-белих додао је да Партизан све мање зависи од Владе Србије.

"Не зависимо толико од Владе Србије. Најважнија ствар - покушавамо да смањимо допринос државе и да сваке сезоне сами зарадимо више новца", изјавио је Савић.

Причао је и о томе како и када би се могло одлучити о А лиценцама.

"Не знамо ништа за сад. Мислим да нико не зна. Мислим да 13 власника лиценце имају пуно питања на које би требало да одговоре и да онда о свему одлуче у априлу. Мислим да нису направили одлуку још увек, јер зависи од много ствари", закључио је Савић.

image