Спорт

Иванишевић забринуо изјавом о Ђоковићу: Био је здрав, није га болео лакат, али...

Тренер Новака Ђоковића и некадашњи хрватски тенисер сумирао је за тамошње медије утиске после првог гренд слема у сезони и пораза најбољег тенисера света у полуфиналу
Иванишевић забринуо изјавом о Ђоковићу: Био је здрав, није га болео лакат, али...Getty © Paul Kane / Stringer

Новак Ђоковић је тренутно на одмору после наступа на Аустралијан опену, а пре него што наредног месеца буде отпутовао у САД на мастерс у Индијан Велс.

За то време, његов тренер Горан Иванишевић се вратио у Хрватску да погледа тамошњу Дејвис куп селекцију, која је попут Србије, остала без пласмана на завршни турнир. Но, тамошње медије више је занимало шта се догађа са најбољим тенисером света.

Ђоковић је изгубио у полуфиналу Аустралијан опена, те није одбранио титулу освојену прошле године, а Иванишевић је сада дао занимљиву изјаву хрватским медијима. Открио је да Новак није имао проблема са лактом, да је био у потпуности здрав, али да опет није био свој.

"Пре или касније морао је да изгуби, тога смо сви били свесни. Штета само што је то било на овакав начин, али против Синера ако ниси 100 одсто немаш шта да тражиш. Па чак и кад јеси на 100 одсто, опет можеш изгубити. Међутим, цео Аустралијан опен некако није био прави за Новака, од првог кола па надаље. Али добро, идемо даље, није ништа толико трагично", казао је Иванишевић за "Јутарњи".

"Лакат? Не, није му ништа сметало, био је здрав, али једноставно није ишло... Може и њему да се деси, и он је од крви и меса. С друге стране, ако је од некога требало да изгуби, онда ми је драго да је то било од Синера", додао је Иванишевић.

Новака очекује наступ у Калифорнији, где ће на Индијан Велсу играти први пут после пет година. Тамо би могао да освоји важне АТП бодове и сачува прво место на ранг листи.

image
VV inauguration
banner