Спорт

Американац пронашао разлог Новакове лоше игре у Аустралији: Да ли се можда преиспитује због тога...

Чувени амерички тенисер сматра да је промена рутине у Ђоковићевој припреми можда утицала на слабији резултат у Мелбурну
Американац пронашао разлог Новакове лоше игре у Аустралији: Да ли се можда преиспитује због тога...Getty © Dave Kotinsky / Stringer

Енди Родик анализирао је учешће Новака Ђоковића на управо завршеном Аустралијан опену и његов пораз од Јаника Синера у полуфиналу.

Новак, који је десет пута у каријери подизао трофеј на "Род Лејвер арени", изгубио је од Италијана после четири сета и предао му круну након пет година доминације у Аустралији.

"Не треба му сигурно наше мишљење о његовом распореду, али завршити тако касно сезону, играјући Дејвис куп и појавивши се тако рано у Аустралији...", почео је Родик у једном тениском подкасту.

"То никада није пре урадио, да је допутовао две, три недеље пре Аустралијан опена. Не знам, да ли се можда преиспитује због тога? Нисам победио 10 пута као он, али да јесам, не бих урадио једну ствар другачије од претходних пута, јео бих чак и исту храну."

Са Ендијем је у студију био и Џон Вертхајм који је додао да је до таквог Новаког плана дошло можда и због промене менаџера, односно доласка Марка Мадена у тим.

Изненадило га је и то што му је светски "број 1" деловао недовољно мотивисан у завршници тако великог турнира.

"Што се тиче Новака, било је чудно видети га да тражи енергију за полуфинале. У прва два сета је то тражио, није било праве мотивације, енергије, увек нађе неког да се свађа с њим и то буде његово оруђе… Али, сви смо били ту, у таквој ситуацији – додуше Новак мање од нас јер радимо подкасте из гараже – његова снага да се мотивише је супермоћ."

За крај, дотакао се и претходних случајева у којима је Србин излазио као победник.

"Можда се некоме то не свиђа што се свађа, али не можемо да оспоримо резултате. Видите сада неке мечеве када тражи мотивацију, као против Медведева кад је на Ју-Ес опену публика навијала за њега, то је било чудно, па је изгубио, а сада и овај меч са Синером у коме је тражио мотивацију за нешто што је постало тешко за њега", закључио је Родик.

Ђоковић је задржао прву позицију на АТП ранг-листи, али је одлучио да се одмори након неколико напорних недеља у Аустралији.

Први турнир требало би да му буде мастерс у Индијан Велсу, који је на програму од шестог марта.

image
VV inauguration
banner