Спорт

Ана Ивановић: Синер ће освојити још много гренд слемова

Шампионка Ролан Гароса из 2008. године говорила је за италијански портал о новом гренд слем шампиону који долази управо из те земље
Ана Ивановић: Синер ће освојити још много гренд слемоваGetty © Matthew Stockman / Staff

Некада најбоља тенисерка света Ана Ивановић похвалила је игру Јаника Синера, новог шампиона Аустралијан опена.

Бивша српска тенисерка, која се из тениса повукла крајем 2016. године, открила је у интервјуу за "Уби тенис" да је пратила први гренд слем сезоне.

"Било је то невероватно. То како је Синер играо цео турнир. Показао је менталну снагу и издржљивост. Начин на који удара лоптицу идеалним делом рекета, било је то лепо гледати", рекла је Ивановићева, која је током играчких дана сарађивала са Дареном Кејхилом, данас управо Синеровим тренером.

"Уживала сам радећи са Дареном јер он има огромно познавање тениса. Увек ми је давао најбоље савете у тренуцима када сам под притиском. Увек нађе речи да ме смири и упути на прави смер. Веома сам срећна што сам га видела у Јаниковом боксу", додала је Ана.

Откако је освојио трофеј у Мелбурну, Синеров број пратилаца на Инстаграму се утростручио, са 800.000 на 2.400.000. Српкиња је имала савет за њега.

"Сада су друга времена, присуство на друштвеним мрежама је веће него када сам ја 2008. освојила Ролан Гарос. Најважније је да следи свој пут и да тренира, сигурна сам да то већ ради. Има добар тим и систем који га подржава, тако да може да се фокусира на ритам и циљеве", додала је Ивановићева.

Некада прва тенисерка света, која је током каријере освојила 15 ВТА титула, истакла је и да јој се допада стил Синерове игре.

"Има веома добар стил игре у целини. Ментално је и физички јак. Ако настави да ради ово што сад чини следе му многе гренд слем титуле. Уживам да га гледам. Делује и да је веома добра особа, што је лепо видети", закључила је српска тенисерка.

image
VV inauguration
banner