Спорт

Преминуо легендарни голман Реала Мигел Анхел

Легендарни голман Реала Мигел Анхел Гонзалес преминуо је у 76. години после дугогодишње борбе са тешком болешћу, амиотрофичном латералном склерозом (АЛС)
Преминуо легендарни голман Реала Мигел Анхел© Real Madrid

Мигел Анхел је у дресу Реала провео 18 сезона, од 1968. до 1986. године.

Био је незамењив члан тима током каријере, освајајући чак 18 трофеја са Реалом, међу којима су била и два Уефа купа и осам титула у Ла Лиги.

"Његов допринос успесима клуба је немерљив, а његова вештина на терену била је изузетно цењена како међу навијачима тако и међу колегама", истиче се на клупском сајту.

Последњих 14 месеци живота Мигел Анхел провео је борећи се са АЛС-ом, ретком болешћу која му је дијагностикована у децембру 2022. године.

"Мигел Анхел ће заувек остати симбол Реала и инспирација генерацијама фудбалера који долазе. Његова личност и наслеђе ће живети кроз сећања и приче о његовим подвизима на терену, као и кроз дубоко поштовање које су му исказивали љубитељи фудбала широм света", додаје се у клупском саопштењу.

Поред сјајне клупске каријере, Мигел Анхел је такође био репрезентативац Шпаније - 18 пута је бранио за "црвену фурију".

Био је део селекције Шпаније на Светским првенствима 1978. и 1982. године.

image