Спорт

Монеке: Најтеже утакмице за играње у Београду, Спанулис најбољи у историји Евролиге

Kошаркаш Басконије Чима Монеке рекао је да су најтеже утакмице у Евролиги мечеви у Арени против српских клубова, Црвене звезде и Партизана, као и да сматра да је Василис Спанулис најбољи кошаркаш Евролиге свих времена
Монеке: Најтеже утакмице за играње у Београду, Спанулис најбољи у историји ЕвролигеGetty © Ion Alcoba Beitia

Монеке ове сезоне пружа изузетно добре партије у дресу Басконије, са којом је имао прилике да гостује у Београду.

"У Арени је дефинитивно најтежа утакмица за играње, мада још нисам играо против Партизана, али немам дилему су тамо најтеже утакмице у Евролиги. Морам само да додам да је атмосфера у Тел Авиву у плеј-офу прошле сезоне против Макабија заиста била посебна", рекао је Нигеријац гостујући у једномподкасту.

Монеке је рекао да је за њега Василис Спанулис најбољи кошаркаш Евролиге свих времена. Спанулис је играјући за Панатинаикос и Олимпијакос освојио три Евролиге, а још неколико утакмица ће бити најбољи стрелац такмичења у историји.

"Џејмсу недостаје трофеј да би био најбољи свих времена. Ове сезоне очекујем да Џејмс буде МВП регуларног тока Евролиге. За мене је најбољи кошаркаш Евролиге свих времена ипак Василис Спанулис", додао је Монеке.

Спанулис је постигао 4.445 поена, а кошаркаш Монака, некадашњи Монекеов саиграч Мајк Џејмс, је тренутно други са 4.406 и питање је утакмице кад ће га престићи.

Нигеријац је између осталог истакао и да много воли да гледа Панатинаикос ове сезоне и да изузетно цени Матијаса Лесора који по његовом мишљењу мора да буде уврштен у идеалну петорку регуларног тока Евролиге.

image