Спорт

Француз у неверици упоредио Новака са Џорданом: Меси у Америци, остали у Саудијској Арабији, а он...

Успеси и достигнућа најбољег тенисера света не остављају равнодушним ни његове ривале
Француз у неверици упоредио Новака са Џорданом: Меси у Америци, остали у Саудијској Арабији, а он...Getty © Sarah Stier / Stringer

Француски тенисер Ришар Гаске није имао право објашњење за успехе које Новак Ђоковић прави и у позним играчким годинама.

Ђоковић је у години за нама освојио три гренд слема, на четвртом играо финале, а оборио је и све могуће рекорде по времену проведеном на првом месту светске ранг-листе.

Са пуних 36 година, српски ас је најбољи на свету и нема намеру да посустане, док су многи његови вршњаци већ у пензији или о томе размишљају.

Један од њих је и Гаске, који је у интервјуу за француски "Екип", објаснио да Новакови резултати не могу да се сматрају нормалним.

"Нисам очекивао да играм боље како време одмиче. Са годинама ће сигурно бити горе", почео је Гаске.

"Осим Ђоковића, ко осваја гренд слемове са скоро 37 година? Да ли смо то икада искусили у спорту, осим можда у случају Мајкла Џордана? (Лео) Меси игра у Мајамију, остали у Саудијској Арабији, а он је број један на свету."

Многи се питају – која је Новакова тајна?

"Не могу да објасним зашто је тај момак толико јак у тим годинама. Са 37-38 година, нормално, нисте толико добри као са 25. Ни у једном тренутку себи нисам рекао да ћу играти исто као раније када сам напунио 38. Незамисливо", закључио је Гаске.

Момак из малог места Безијер на југу Француске у каријери је освојио 16 титула, три пута играо полуфинале гренд слема и стигао до седмог места на свету.

С друге стране, Ђоковић је освојио 24 пехара на највећим турнирима, више од 400 седмица је провео на првој позицији и осам пута је годину завршавао као "број 1"

image