Спорт

Пре годину дана победио тумор, а сада одвео "слонове" у финале Купа афричких нација

Фудбалери Обале Слоноваче пласирали су се у финале Купа афричких нација, пошто су у Абиџану голом Себастијана Алеа савладали екипу ДР Конга. Противник у борби за трофеј биће Нигерија, која је елиминисала Јужну Африку бољим извођењем пенала

Домаћин 34. Купа афричких нација играће у утакмици за титулу - Обала Слоноваче минималним резултатом савладала је селекцију ДР Конга.

Стрелац јединог гола на утакмици одиграној на "Олимпијском стадиону" у Абиџану био је Себастијан Але у 65. минуту.

Био је то емотиван тренутак за нападача Борусије из Дортмунда, који је пре само годину дана водио велику борбу са раком тестиса.

Сада је одвео "слонови" у недељно финале и борбу за трећу титулу шампиона Африке у историји, а противник ће бити селекција Нигерије.

Нигерија је после бољег извођења пенала елиминисала Јужну Африку, а после 90 и 120 минута игре било је 1:1.

И голови у регуларном делу утакмице пали су са беле тачке - Труст-Еконг је у 67. минуту донео предност "суперорловима", да би продужетке Јужноафриканцима омогуижио Мекена.

Аина је промашио једини пенал за Нигерију, док су у противничком тиму били непрецизни Мекена и Макгопа, па ће екипа португалског селектора Жозеа Пасеира играти за четврту титулу шампиона Африке у историји.

Дуел између Обале Слоноваче и Нигерије игра се у недељу од 21 сат на "Олимпијском стадиону Аласан Оутара" у Абиџану.

image