Спорт

Дејвис куп прижељкује дуел Ђоковића и Циципаса - Грчка у септембру долази у Србију

Тенисери Србије бараж за опстанак у најквалитетнијој групи Дејвис купа играће против Грчке, одлучено је жребом у Лондону.
Дејвис куп прижељкује дуел Ђоковића и Циципаса - Грчка у септембру долази у СрбијуGetty © Jose Luis Contreras/DAX Images/NurPhoto via Getty Images

Србија је на жребу била носилац и добила нимало наивног противника, селекцију Грчке предвођену тренутно десетим тенисером света Стефаносом Циципасом.

Дуел за останак у елитном рангу репрезентативног тениса играће се у Србији, средином септембра.

"Добили смо неугодног противника, јер имају сјајног играча Стефаноса Циципаса. Сви знају за њега. Добра околност је што поред њега немају врхунске тенисере. Његов млађи брат је у Топ 100 у дублу, браћа Циципас умеју да одиграју добро у том сегменту", рекао је Троицки за сајт ТСС.

Србија је недавно катастрофално поражена од Словачке у Краљеву, па уместо да селектор Виктор Троицки и Новак Ђоковић размишљају о борби за пласман у саму завршницу Дејвис купа, бринуће за опстанак у елити.

"Што се нас тиче, морамо да покажемо квалитет на терену, да дамо све од себе. Играмо поново код куће. Наше је да се што боље припремимо до септембра и да заборавимо два болна пораза, у Kраљеву од Словачке и од Италије у Малаги и да кренемо на боље", изјавио је Троицки.

Иначе, Ђоковић са Циципасом има изванредан скор од 11 победа и само два пораза, а последњих девет дуела добио је најбољи тенисер у историји.

Питање је само да ли ће Новак и Стефанос у септембру размишљати о репрезентацији или о финишу АТП сезоне.

image
VV inauguration
banner