Спорт

Милојевић задовољaн припремама, али упозорава: Вождовац је тим који не лежи Звезди

Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић изјавио је на конференцији за медије пред меч са Вождовцем да противник има изграђен стил и филозофију игре
Милојевић задовољaн припремама, али упозорава: Вождовац је тим који не лежи Звезди© Srdjan Stevanovic

Фудбалери Црвене звезде у суботу од 16.30 часова дочекују екипу Вождовца у утакмици 20. кола Суперлиге Србије.

"Мислим да смо добро искористили припремни период и можемо да га окарактеришемо успешним. Имали смо лепе услове за рад. Знате да смо имали доста играча на Афричком и Азијском купу, а поред тога и фудбалере који су напустили клуб. Урадили смо све што смо зацртали током припрема, те могу да кажем да сам генерално задовољан. Увек нам треба мало више времена, али су играчи дали све од себе, имплементирали све оно што смо захтевали у овом тренутку", изјавио је Милојевић и додао да су сви у тиму свесни стања на табели.

Звезда у пролећни део сезоне улази са бодом заостатка у односу на вечитог ривала, екипу Партизана.

"Све оно што се дешавало у претходном периоду, није испунило висока очекивања навијача. Жељно ишчекујемо наставак првенства, да покажемо квалитет и упустимо се у тешку борбу до краја шампионата. Очекују нас захтевне утакмице одмах на почетку, ниједна утакмица није лака, али сам оптимиста. У госте нам долази неугодна екипа. Уз вечитог ривала то је тим који најмање лежи Црвеној звезди. Два пута су нас победили на 'Kрову', пре две године и сада у актуелној сезони. Без обзира на промену тренера, Вождовац у континуитету има изграђен стил и филозофију игре", истакао је Милојевић.

Осврнуо се потом на питање појачања и истакао да је његов задатак да из играча извуче максимум.

"Kао тренер сам срећан што је Осман Букари и даље део Црвене звезде, али сам свестан да клуб живи од финансија. Видећемо како ће се одвијати прелазни рок до краја. Желели смо да сачувамо костур тима и да смањимо број фудбалера, јер би играчки кадар био преоптерећен без европских утакмица. Остали су нам првенство и Kуп Србије. Пробали смо да направимо ростер, где сви играчи могу да се боре на својим позицијама за место у екипи и добију прилику када заслуже. Од Ин Бом Хванга очекујемо да се придружи саиграчима до краја недеље. Добио је неколико слободних дана после Азијског купа", закључио је Милојевић.

image