Спорт

Тукао се с Ђоковићем, прозивао га да се променио, а сада је отишао у тениску пензију

Летонски тенисер Ернестс Гулбис (35) и званично је отишао у пензију, пошто је на својим друштвеним мрежама потврдио да се неће враћати на терен
Тукао се с Ђоковићем, прозивао га да се променио, а сада је отишао у тениску пензијуGetty © Matthew Stockman / Staff

Гулбис је био својевремено 10. тенисер света и полуфиналиста Ролан Гароса 2014. године, али је до данас највише остао упамћен по контроверзама и не баш лепим речима на рачун Новака Ђоковића.

Летонац је био познат по ломљењу рекета, оштрим изјавама и чињеници да му тенис није био толико важан имајући у виду да потиче из имућне породице.

Но, Гулбис је познат и по томе што је заједно са Ђоковићем тренирао у академији Николе Пилића. Сам Ђоковић је давно открио да га је Летонац у тим јуниорским данима с лакоћом побеђивао.

Ипак, њих двојица имали су доста турбулентан однос, што је открио Козмин Георгеску, још један тенисер који је са њима био у академији.

"Били смо заједно у академији, а све је кренуло наопако када је Гулбис дошао. Новак и он су били потпуно различити по карактеру. Ниси могао да их склониш са терена ни после шест-седам сати тренинга. По томе су били слични, по свему осталом суште супротности. Често су се свађали, тукли, били су у сукобу. Имали су велике амбиције и понос, па су решавали конфликте физичким обрачуном", причао је Георгеску.

И сам Гулбис је потврдио да његов однос са Ђоковићем није био добар.

"Не волим неколико играча, међу њима је и Ђоковић. Знам га од када је имао 12 година, био је обичан дечак. Променио се много после првог великог тријумфа, видело се то у његовим очима, гледа нас другачије. Осећам промену у његовој личности и такве људе не волим, оне који се мењају због успеха и новца. Зато се ја трудим да се не мењам", испричао је Гулбис 2013. године.

У каријери је освојио шест АТП титула - у Делреј Бичу два пута, Лос Анђелесу, Санкт Петербургу, Марсеју и Ници.

image