Спорт

"Ђоковић ће блистати до краја сезоне, то вам гарантујем"

Новак Ђоковић није почео нову сезону онако како се надао, пошто је на свом омиљеном Аустралијан опену стигао до полуфинала
"Ђоковић ће блистати до краја сезоне, то вам гарантујем"Getty © NurPhoto / Contributor

Ипак, некадашња шампионка Вимблдона Марион Бартоли убеђена је да ће пораз од Јаника Синера позитивно утицати на најбољег тенисера у историји и да ће до краја сезоне показати да је и даље најбољи играч света.

Францускиња је и раније имала само речи хвале за Србина, а сада је истакла да овај пораз не значи никакву смену генерација, иако се Ђоковић ближи 37. рођендану.

"Новак је имао изузетну 2023. годину. Ову је почео некако истрошено, уморан. После Аустралијан опена постоји још неколико кључних тачака за Новака", каже Бартоли.

Она је убеђена да ће већ на другом гренд слему сезоне све бити у најбољем реду што се тиче броја један.

"Мислим да би требало да се добро одмори и напуни батерије пре Ролан Гароса, Вимблдона и Олимпијских игара. Биће то изазовна секвенца за освајање, две промене подлоге, али требало би да буде спреман. Млади га опасно притискају, мада неуспех на Аустралијан опену остаје по мени само несрећан сплет околности", поручује Бартоли.

Францускиња упозорава све оне који би да прерано отпишу Ђоковића.

"Не можемо да кажемо да овај пораз значи крај, то је прерано. Ђоковић је пропустио шансу у Мелбурну, али неће у остатку сезоне, то могу да вам гарантујем", закључила је Бартоли.

Ђоковић се на терен враћа на мастерсу у Индијан Велсу 6. марта, где ће наступити по први пут од 2019. године.

image
VV inauguration
banner