Спорт

Ново намештање у српском фудбалу - ФСС казнио Раднички одузимањем шест бодова

Уз то, члан Прве лиге Србије мораће да плати и новчану казну од 4.000.000 динара
Ново намештање у српском фудбалу - ФСС казнио Раднички одузимањем шест бодова© YouTube / screenshot / Mozzart Bet Prva liga Srbije

Дисциплинска и Етичка комисија Фудбалског савеза Србије (ФСС) на седници у понедељак којом је председавао Иван Николић, казнила је Раднички Нови Београд одузимањем шест бодова и новчано са 4.000.000 динара.

Како сазнаје "Танјуг", члан Прве лиге Србије је кажњен због "повреде интегритета игре" на гостовању Текстилцу из Оџака, где су поражени 5:0.

До казне је дошло у вези са достављеним писаним информацијама од стране УЕФА надлежних органа за интегритет против ФК Раднички из Београда, да је својим чињењем угрозио и повредио интегритет фудбалске утакмице 20. кола Прве лиге Србије, која је одиграна 11. децембра.

ФСС и на овај начин доказује "нулту толеранцију" на појаве угрожавања и повреда интегритета фудбалских утакмица и дубоку посвећеност очувању интегритета и дигнитета фудбалских такмичења, пише "Танјуг".

Ово није први случај кажњавања због намештања у српском фудбалу последњих година, пошто је прошлог лета из Суперлиге Србије избачена Колубара, а тај случај био је доспео чак и до Суда за спортску арбитражу у Лозани.

image
VV inauguration
banner