Спорт

Кратко памћење и рафал маестралног Богдановића у поразу Атланте

Сјајни шутер наставио серију и пружио једну од најбољих партија од почетка сезоне
Кратко памћење и рафал маестралног Богдановића у поразу АтлантеGetty © Kevin C. Cox

Богдана Богдановића није много пољуљало лоше издање у претходној утакмици, па је у ноћи између понедељка и уторка изашао на терен у Чикагу, експлодирао и затрпао кош Булса.

Нажалост, Атланти то није било довољно да избегне пораз резултатом 136:126.

Капитен Србије већ неколико седмица је једна од главних тема када су трејдови у питању, али је он одлучио да то остави иза себе, заборави лош наступ против Филаделфије и покаже од чега је саткан.

Богдановић је предводио Хоксе у Чикагу, на терену је провео скоро 27 минута и за то време постигао 28 поена (11/16 из игре, 6/10 тројке), уз два скока, четири асистенције и по једну изгубљену и украдену лопту.

Богдан је био најбољи у свом тиму, експресно је поправио проценте шуте, али то није било довољно да се избегне пораз.

"Бикови" су дошли до предности средином треће четвртине и тада су сломили отпор ривала. Константно су држали вишак, а серијом у финишу сусрета отишли на +10 и привели меч крају.

Некадашњег играча Партизана, Фенербахчеа и Сакрамента најбоље је пратио Деандре Хантер са 23 поена и шест скокова, Тре Јанг је уписао дабл-дабл (19 поена и 14 асистенција), док је Дежонте Мареј додао 17 поена.

Булсе су до победе предводили Ајо Досунму и Демар Дерозан са по 29 поена, црногорски репрезентативац Никола Вучевић је остварио дабл-дабл учинак са 24 поена и 11 скокова, а двоцифрен је био и Џавон Картер (11 поена).

Екипа коју води Били Донован је овим тријумфом повећала предност управо над "јастребовима" – тренутно је девета на Истоку са скором 26-28, док је Атланта место испод са 24 победе и 30 неуспеха.

Богдановића и саиграче пре Ол-стар паузе чека гостовање код Шарлот хорнетса, за које наступа Василије Мицић, док Булси путују у Кливленд на мегдан Кавалирсима.

image
VV inauguration
banner