Спорт

Алкараз не може да избаци Ђоковића из главе: Мислим о Нолетових 24...

Млади Шпанац не крије амбиције и жели да обори све рекорде, али га је баш та оптерећеност спречавала да у последњих неколико месеци пружа најбоље партије
Алкараз не може да избаци Ђоковића из главе: Мислим о Нолетових 24...Getty © Andy Cheung / Contributor

Карлос Алкараз је већ са 20 година освојио два гренд слема, био први на свету и важи за једног од најбољих тенисера данашњице.

Млади момак из Мурсије тренутно држи другу позицију на АТП ранг-листи, одмах иза неприкосновеног Новака Ђоковића, а испред Данила Медведева и новог шампиона Аустралијан опена Јаника Синера.

Алкараз је тренутно у Буенос Ајресу, где на шљаци напада титулу на турниру из серије 250, али је говорио и о циљевима за 2024. годину.

"Рекао бих – олимпијско злато, јер ми је сан да то злато однесем у своју земљу, у Шпанију. Златна олимпијска медаља једна је од највећих ствари генерално у спорту. Ове године бих то највише волео, али нећу да лажем, волео бих оба трофеја", рекао је Алкараз када је упитан да ли би му успех у Паризу значио више од гренд слем трофеја.

Амбиције му никада није мањкало, али се чини да се у његовој глави пречесто јављају Новакови успеси.

"Ђоковић и Синер су тренутно главни ривали, за мене и за све друге. Ту је Зверев, који има позитиван скор са мном, али Ђоковић и Синер су на врху. И даље мислим о Нолетових 24 (слема) – волим да сам амбициозан, да сањам велике снове, а видећемо докле ћу догурати: да ли до пет, можда останем на два, али неминовно мислим о томе."

Алкараз је већ био шампион Ју-Ес опена и Вимблдона, а прошле године је у полуфиналу Ролан Гароса заустављен управо од српског аса.

"Свеједно ми је који ћу слем освојити – Гарос, Аустралијан опен или било који други. За сваки бих био пресрећан. Надам се да ћу на Ролан Гаросу ове године побољшати резултат у односу на полуфинале, али не осећам се као да морам да га освојим, као да је то неки посебан терет. Јесте ми сан да освојим, додуше."

Шпанац већ више од шест месеци није освојио пехар, последњи је био баш тај на Вимблдону, док је у Мелбурну изгубио од Зверева у четвртфиналу. Ипак, пред наступ у аргентинској престоници има самопоуздања.

"Игра ми је на добром нивоу, добро сам и тренирао, физички сам на врло високом нивоу. Одувек сам био веома амбициозан, желим да освојим све, то ме мотивише да гурам. Мислим да сам највише напредовао у детаљима – исхрана, одмор, те ствари које су ми можда раније недостајале, што је и логично с обзиром на то колико имам година. Те мале ствари како бих избегао повреде", закључио је Алкараз.

АТП турнир у Буенос Ајресу игра се за наградни фонд од 642.615 долара.

image