Спорт

Сферопулос пред Куп Кораћа: Прво да ми победимо ФМП у четвртфиналу...

Црвено-бели су силно мотивисани да одбране трофеј освојен прошле године
Сферопулос пред Куп Кораћа: Прво да ми победимо ФМП у четвртфиналу...© Bane T. Stojanovic/ATAImages

Тренер кошаркаша Црвене звезде Јанис Сферопулос изјавио је пред утакмицу Купа Радивоја Кораћа против ФМП-а да је меч четвртфинала најважнији за његову екипу.

Звезда у среду од 20.00 часова играју са екипом ФМП-а у четвртфиналу Купа Радивоја Кораћа у Нишу.

"Путујемо у Ниш на национални Куп, али за нас је најважнија прва утакмица против ФМП-а. Фокусирамо се само на ту утакмицу. То је турнир, али то је нокаут турнир и то добро знамо. Ако нисте спремни да играте утакмицу по утакмицу, онда ће можда доћи до изненађења, а ми не желимо да се то деси. Довели смо три играча из нашег јуниорског тима. Увек волим да радим са младим играчима, гледао сам њихову утакмицу и гледао сам неке тренинге", истакао је Сферопулос за клупски сајт.

Капитен црвено-белих Бранко Лазић додаје да је циљ екипе одбрана трофеја.

"Такмичење је специфично јер систем елиминације траје кратко и једноставно нема места грешкама. Морамо да уђемо максимално у сваку утакмицу и наравно да дођемо до самог краја и наравно до трофеја", изјавио је Лазић.

Крилни центар Црвене звезде Лука Митровић констатује да његов тим мора да иде корак по корак.

"ФМП је у среду први корак. Не желимо никаква изненађења. Мотивисани смо и жељно очекујемо борбу за тај трофеј. Лепо је видети младе играче на тренингу, доносе неку нову енергију. Што се тиче екипе ФМП-а, морам да кажем да играју знатно боље од доласка новог тренера, морамо да будемо опрезни и дамо свој максимум", закључио је Митровић.

image
VV inauguration
banner