Спорт

Јокић покушао да надомести изостанак два стартера - Сакраменто поново кобан по Нагетсе

Други пут у последње три утакмице, Денвер је поражен од Сакрамента овога пута у својој "Бол арени" 102:98. Денвер играо без повређених Џамала Марија и Кентавијуса Калдвел-Поупа, Никола Јокић имао најлошији учинак још од Божића

Никола Јокић није имао своје вече против Сакрамента, па су Нагетси, без Марија и Калдвел-Поупа, доживели трећи узастопни пораз у НБА лиги - 98:102.

Кингси су још једном показали да воле да се надмећу са шампионима, победили су Нагетсе други пут у само пет дана, а имали су и неколико веома расположених играча на утакмици у "Бол арени".

Најефикаснији у победничкој екипи били су Деарон Фокс са 30 поена и по 8 скокова и асистенција, по 20 су убацили Харисон Барнс и Домантас Сабонис.

Никола Јокић имао је, за своје стандарде, скромно вече - постигао је само 15 поена, уз лоше проценте шута из игре (тројке 0/6, укупно 6/17), ухватио је пет скокова и поделио осам асистенција.

То је најслабији учинак једног од највећих кандидата за МВП титулу ове сезоне још од 7. јануара, када је против Денвера упутио само три шута ка кошу ривала.

Најбољи у пораженој екипи био је Гордон са 25 поена и 15 скокова, Мајкл Портер јуниор додао је 19 поена.

После три везана пораза, Денвер је све даљи од првог места на Западу НБА лиге - тренутно је на четвртој позицији са 36 победа и 19 пораза, а првопласирана Минесота бежи три победе.

Сакраменто је осми на Западу са 31 победом и 23 пораза.

Наредни меч екипша Денвера игра за осам дана против Вашингтона, пошто у НБА лиги следи пауза због Ол-стар викенда, на којем ће наступити и Никола Јокић.

image