Спорт

"Вечити" дерби заказан за 9. март

Утакмица између Црвене звезде и Партизана у оквиру 24. кола Суперлиге Србије заказана је за 9. март у са почетком у 17 часова, потврђено је на сајту елитног српског такмичења
"Вечити" дерби заказан за 9. март© ATA Images

Челници Суперлиге разрешили су дилеме око термина новог "вечитог" дербија.

"Вечити дерби српског фудбала увек са собом носи велику дозу узбуђења на обе стране Топчидерског брда, без обзира на то да ли о било чему одлучује. Какво је узбуђење кад је бодовна разлика минимална, а шампионска трка крајње неизвесна, најбоље већ сада осећају потенцијални актери предстојећег 172. вечитог дербија, као и навијачи. Осећамо и ми, јер смо "’затрпани" питањима о тачном термину овог великог окршаја на стадиону "Рајко Митић", стоји у саопштењу Суперлиге.

"Изабраници Владана Милојевића и Игора Дуљаја састаће се у суботу 9. марта на нашем највећем стадиону, а меч ће почети у 17 часова. Домаћин у овом дуелу, екипа Црвене звезде, тренутно заузима 2. место на табели са 49 бодова. Гостујући Партизан у овом тренутку заузима 1. место са 50 освојених бодова", додаје се.

Из табора Суперлиге наводе да ће нови "вечити" дерби, имати посебну важност.

Лидерска позиција на крају прелиминарне фазе одредиће и то ко ће бити домаћин њиховог наредног дуела, што овом сусрету даје додатни значај у борби за шампионски трофеј", закључује се у саопштењу Суперлиге Србије.

image