Спорт

Вратио се Салах, вратио се осмех на Клопово лице - Ливерпул убедљив у Брентфорду

Мухамед Салах уписао гол и асистенцију у убедљивој победи Ливерпула над Брентфордом 4:1, у првој утакмици 25. кола Премијер лиге
Вратио се Салах, вратио се осмех на Клопово лице - Ливерпул убедљив у БрентфордуGetty © Ryan Pierse

Чекали су "црвени" повратак Салаха са Купа афричких нација, а Египћанин је, иако је меч у Брентфорду почео са клупе, још једном показао колико је важан за игру Јиргена Клопа.

Истина, био је Ливерпул бољи ривал и без Салаха, повео голом Дарвина Нуњеза у 35. минуту, али је остао и без два повређена играча - Куртиса Џоунса и Гиога Жоте.

Управо је Португалца заменио Салах у финишу првог дела, а у 55. је асистирао Макалистеру за други гол "црвених" на мечу.

Онда се Салах сам уписао у листу стрелаца, постигао 15. погодак у сезони и наставио потеру за Ерлингом Холандом, који је најбољи стрелац такмичења са голом више.

Брентфорд је постигао почасни погодак преко Ајвана Тонија, да би коначан резултат утакмице на Градском стадиону у Брентфорду постигао Гакпо, после серије грешака одбране домаћих.

Ливерпул сада има пет бодова више у односу на другопласирани Манчестер сити, али "грађани" имају и две утакмице мање одигране.

image
VV inauguration
banner