Спорт

РТ на Играма будућности: "Чак Чак" о браћи Русима и минусу у Казању

Један од српских представника у Казању за РТ говорио о новом такмичењу – Играма будућности
РТ на Играма будућности: "Чак Чак" о браћи Русима и минусу у Казању© RT Balkan

Марко Чакаревић, члан е-спорт тима Партизан, био је задовољан након уводне победе, а говорио је и о утиску који је стекао од доласка у Русију.

Е-спорт тим Партизан донео је Србији први тријумф на Играма будућности у Казању, пошто је на старту групне фазе савладао Фениксе из Азербејџана укупним резултатом 35:30.

"Тешка и напорна утакмица, али волим овај формат такмичења", почео је Чакаревић за РТ.

"Град је веома леп. Све тврђаве које се у њему налазе су прелепе. Град као град је велики, а једино што нама не одговара је време. Ми не волимо када има много снега. И температура је овде испод нуле, али град је један од најлепших у којима смо били."

Новинари су га питали и да прокоментарише Русију, али и однос тамошњих људи према гостима из Србије.

"Знате и сами, Срби и Руси су као браћа и сестре."

Игре будућности су први велики међународни турнир "фиџиталних" спортова на свету који комбинују физичка такмичења у класичним спортовима и посебно приређеним дигиталним спортским дисциплинама за онлајн учеснике из целог света.

Марко је објаснио и како изгледа припрема једног тима за две врсте надметања.

"Да, припремали смо се и више сам радио на дигиталном делу јер сам се професионално бавио кошарком. Дигитални део је тежи за мене, припремали смо се, али смо изгубили у том сегменту данас, тако да нисмо били баш спремни."

Чакаревић је похвалио услове за игру, посебно подлогу за баскет, а онда и прокоментарисао свој надимак "Чак Чак".

"Сви волимо колач 'чак чак', а с обзиром на то да се презивам Чакаревић, добио сам надимак 'Чак Чак", закључио је српски играч.

image
VV inauguration
banner