Спорт

Почињу "Игре будућности", Србија има представнике у Казању

"Игре будућности", први велики међународни турнир фиџиталних спортова на свету који комбинују физичка такмичења у класичним спортовима и посебно приређеним дигиталним спортским дисциплинама за онлајн учеснике из целог света, одржавају се у Казању од 21. фебруара до 3. марта

У оквиру "Игара будућности" се наставља и један од највећих друштвено-одговорних пројеката за децу у спорту на свету, "Фудбал за пријатељство Фиџита", у коме у десетој сезони постојања Србију представља омладинска школа ФК "Црвена звезда" кроз учешће младог фудбалера Филипа Аврамовића и тренера Марка Милића.

Дечаци и девојчице из 13 земаља света узраста до 12 година ће сачињавати шест "Тимова пријатељства" названих по именима ретких и угрожених врста животиња, а такмичиће се у правом фудбалу, као и у његовој дигиталној верзији посебно приређеној за "Игре будућности".

"Игре будућности" представљају веома амбициозан и детаљно развијан вишегодишњи пројекат, који неки већ зову "новим Олимпијским играма".

Такмичења су сортирана у три главне групације - фиџитални спорт, чисти сајбер-спорт и иновативни спорт - са циљем да кроз овај јединствени креативни и технолошки напредни приступ спорт приближимо младим генерацијама, у временима када класични спортови губе на популарности и у праћењу на стандардним платформама.

"'Фудбал за пријатељство Фиџитал' за најмлађе учеснике ће по свему бити једнако важно такмичење као и сва друга. Очекује се да ће пратиоци 21 дисциплине које сачињавају 'Игре будућности' остварити преко три милијарде јединствених посета током целог такмичења, уз прегршт забаве, радости и узбуђења у којима ће уживати и пуне трибине посетилаца широм такмичарских арена 'Казањ Експа'", изјавио је председник Организационог одбора "Игара будућности" Игор Стољанов, захваливши се граду Казању на изузетном гостопримству.

Поред представника омладинске школе ФК Црвена звезда, међу тимовима из целог света који ће наступити у е-спорт сегменту догађаја је и специјализовани НБА Е-Спорт тим Црвене звезде, као и Е-спорт тим ФК Партизан из дигиталног фудбала.

image
VV inauguration
banner